Já nevím proč, ale poslední dobou mě přestává bavit číst místní příspěvky, buď jsou tu jen samé urážky, a nebo je to jen stěžování, a to neříkám že to občas taky neudělám, ale nebylo to tu, tak časté jako poslední dobou. Možná je to i tím počasím, které prostě do prosince nepatří a nebude patřit. Už budeme mít za sebou 3 roky až moc teplého počasí a některým lidem to už začíná lézt na hlavu.
Jinak počasí ,které panovalo posledních pár dnů v listopadu., bylo zcela normální, a průměrné, ale i tak vyvolalo poměrně velké pozdvižení. Jiné roky, kdy byly přes den sněhové přeháňky a bylo kolem nuly v průběhu Listopadu i třeba na jeho začátku bylo zcela normální, tak se to naopak nepovažovalo za nějaké ochlazení, ale prostě normální počasí co má být.(bavím se pouze o Valašsku).
Ale nyní přijde na konci Listopadu ne nijak silné ochlazení, které vrátí teploty pouze do normálu a najednou už tu máme zcela normální teploty a zcela normální průběh Listopadu a zimy jako celku, ale to že jsme před tím měly týdny teplého počasí a modely dále vidí jen teplé počasí to už moc teplomilů nevidí.
Modely jsou ale děs a hrůza, a změny v nich už pouze jenom nevýrazné směrem k chladu.
To taky bylo: Ochlazení by mělo přijít kolem Mikuláše.
Poté: Vypadá to na ochlazení a změny kolem 10.12
Pak se to pět odsunulo až na půlku měsíce
A teď to nevypadá ani na to.
Ochlazení se stále jenom oddaluje a oddaluje a teď z modelů vymizelo nakonec úplně.
Jinak opět nechápu, jak někdo může říct, že zima má ještě čas, no ovšem je začátek prosince a nás čeká pravděpodobně 2 týdení na horách teplé v nížinách taky teplé ale inverzní počasí. Ale v těch nížinách aspoň ty inverze budou tomu dávat takový nádech prosince, ale to je asi tak všechno.
Jen pro některé: Já neodepisuji zimu, jen podotýkám některé fakta, které tak prostě jsou. Já stále věřím že se třeba kolem Vánoc Ochladí, a teploty vrátí do normálu a zůstanou tam po zbytek zimy, ale v tuto chvíli to prostě nevypadá dobře, to se ale prostě některým naivkám nedokáže vysvětlit.
Tak asi tak, zamyslete se prosím někteří, co je normální a co už ne.
Zatím a přeji krásný zbytek dne.