Uživatelské menu

Statistiky

• Příspěvků dnes1
  • Příspěvků včera4
  • Celkem příspěvků98464
  • Celkem témat1126
  • Celkem členů5517
  • Nový uživatelPruwan
  • Toplist
    Kdo je online

Předpověd počasí na Leden 2016

Předpověď počasí v České republice na kratší i delší období, které sestavují samotní uživatelé - amatérští meteorologové.

Re: Předpověd počasí na Leden 2016

Příspěvekod zapadni cechy » 30. 12. 2015 15:47

dawe:

http://www.novinky.cz/kultura/52167-zak ... prace.html

Musím říct, že mě osobně mnohem více vyhovovalo, jak tehdy ty relace vypadaly. Momentálně já osobně ani plánovaně relace na ČT nesleduju. Už jenom proto, že každým rokem mění časy i grafiku - ta, kterou mají teď nepovažuji za dobrou. A obrázky diváků jsou hezké, ale nezachrání to. Holt časy se mění...když si vzpomenu, jak jsem se ještě v 90. letech každý den těšil na 17.55 :)
http://www.meteofrlazne.websnadno.cz/ - amatérská meteorologická stanice Františkovy Lázně
zapadni cechy
Nováček

Registrace: 28. 12. 2011 14:50
Nadmořská výška:

Hodnocení: 16

Co je to hodnocení?

Příspěvekod dawe » 30. 12. 2015 15:50

díky za odkaz :) souhlas,taky se mi ty relace tehdy líbily o hodně více než ty současné,a vzpomínám si ještě jak před odchodem do školy ve studiu 6 často vystupoval pan Zákopčaník,bylo to super!
Naposledy upravil dawe dne 30. 12. 2015 15:54, celkově upraveno 2
dawe
Nováček

Registrace: 09. 07. 2008 11:29
Hodnocení: -10

Co je to hodnocení?

Příspěvekod JABO » 30. 12. 2015 15:51

Mám dojem,
že se p. Zákopčaník nelíbil soudružce Míkové. Ta si to ta usurpuje a přitom je (jak to tak u vedoucích bývá) totálně neschopná. Není jedna relace, kdy by se nepřeřekla. Co je ale nejhorší, že se u negativních zpráv směje - např. oteplí se a bude pršet i na horách ha ha ha. To je fakt síla. :mysl:

//varel: nepřeháníš to s těma smajlíkama?
JABO
Nováček

Registrace: 25. 11. 2014 17:39
Nadmořská výška:

Hodnocení: 15

Co je to hodnocení?

Příspěvekod kebull » 30. 12. 2015 15:52

O Janovi netusim proc odesel, mel jsem ho taky mezi oblibenci. Jinak s pocasim na CT a tim padem i jakekoliv jine ceske televizi to slo dost do haje, jeden cas pritom bylo celkem naslapnuto poradem Turbulence, to melo myslim cca pul hodky jednou tydne - shana o zpopularizovani, ale mne osobne se to libilo, svetove pocasi, komentare k deni u nas atd. a byly myslim i podrobnejsi relace v tu dobu v normalnim case.
Jakmile ale presunuli pocasi vecer pred sport misto az po nem, uz to slo pohrbili uplne. Proste s novym reditelem CT se honi jen sledovanost, vzdyt cele zpravodajstvi je na bliti, je jedno co pustite, NOVA, PRIMA, uz neni na vyber ... :-! musime proto lovit za hranicemi. muj nazor.
Naposledy upravil kebull dne 30. 12. 2015 15:55, celkově upraveno 2
kebull
Nováček

Registrace: 01. 02. 2010 20:18
Nadmořská výška:

Hodnocení: 21

Co je to hodnocení?

Příspěvekod dawe » 30. 12. 2015 15:56

dawe
Nováček

Co je to hodnocení?

Příspěvekod Rosťa » 30. 12. 2015 15:58

to je svatá pravda,kdysi mělo počasí úroveň,dneska mediálně směšná předpověď a hlavně byznys,přirovnám to k filmu,kdysi krásné české filmy a herci to dělali s radostí,dnes byznys,samý nekončicí seriál,reklamy a kdo dá víc,tak je to i v dnešní meterologii.Strašně se divím,že paní Honsová ještě krákorá
Rosťa
Nováček

Registrace: 27. 11. 2014 12:01

Hodnocení: 7

Co je to hodnocení?

Příspěvekod Viki » 30. 12. 2015 16:58

P.Zákopčaník nesmírně slušnej a ochotnej člověk.Mnohokrát jsem ho potkával.Vždy pozitivně naladěn.Gigantické znalosti a přehled, odborník každým coulem.Zápal pro Meteorologii.
Změnilo se redakční vedení. na (diletanské).Měl na práci jinej názor.Měl koule ,tak jim to řek....a odešel.
Vrátil se k své původní profesi Letecká meteorologie.Tam žádný plky typu Hons. atd neplatěj,tam jde vždy o život.
Takže až se vrátíte z dovolené a letadlo dosedne v pořadku na plocku,tak si na něj vzpomeňte,bude to i jeho zásluha.
Viki
Nový člen

Registrace: 03. 11. 2014 20:27

Hodnocení: 13

Co je to hodnocení?

Příspěvekod Mrakomor » 30. 12. 2015 17:42

Středomořské TN se budou prohánět přes Středomoří. K nám nepůjdou. To jim ta TV na sv od nás nedovoli a pěkně je podrží dole. takze holomrazy stále dále a směrem ke Třem králům budou chradnout.pak obnova JZ okolo hlubokého TN nad GB.
Mnohe lokality ještě dnes čekají na první sníh. Jak komicke.
Mrakomor
Nováček

Registrace: 12. 12. 2012 15:32

Hodnocení: 6

Co je to hodnocení?

Příspěvekod dawe » 30. 12. 2015 17:51

my patříme mezi ně,a vypadá to,že i nadále budeme čekat donekonečna :D Pokud to tak má dopadnout,ať ty holomrazy co nejdříve skončí!
dawe
Nováček

Co je to hodnocení?

Příspěvekod Lumpus » 30. 12. 2015 17:55

Asi mi to smažete, ale pánové já se směji komika nad komiku. Každý je takový jaký je a to se odráží v tomto fóru. Záleží na tom jak komu to v dané chvíli vyhovuje. Tak já mám rád zimu, chci aby byl mráz a tak ale zrovna teď mám taky malé pětiměsíční štěně, které chci aby bylo celoročně venku takže teď prosím Hurghadu aby k nám z Egypta lifrovala teplý vzduch aby se mělo moje štěbně líp než při -10 a sněhu :D. Chápete že vnímání zima/teplo je vysoce subjektivní věc? Můžem se sice bavit co je "norma" pro naše zeměpisné šířky a co je dobře a co špatně. Nicméně pořád tu budou lidé spokojenější a méně spokojení a s tím už nic nenaděláte. Kdyby bylo -30 tak si někdo stěžuje že je málo zima nebo málo sněhu, pardon ale tak to vidím :D
Místo toho abyste žili a tak žijete v počítači který vám kařdých pár hodin vyflusne krásné hnědé hovno, které potom tady buď vynášíte do nebes nebo poplivete. ¨

:cool: Mám vás rád borci :D
Lumpus
Nový člen

Registrace: 18. 12. 2010 22:47
Nadmořská výška:

Hodnocení: 1

Co je to hodnocení?

Příspěvekod zimník » 30. 12. 2015 18:02

zimník
Nový člen

Registrace: 03. 12. 2015 17:46
Hodnocení: -25

Co je to hodnocení?

Příspěvekod Jarda.V19 » 30. 12. 2015 18:09

Tak oproti odpolednímu výstupu GFS teď zase špatný není...
Jarda.V19
Nováček

Registrace: 04. 11. 2014 12:49

Hodnocení: 0

Co je to hodnocení?

Příspěvekod JABO » 30. 12. 2015 18:46

Když koukám na teplotu v 850 HPa, tak u nás se dostane pod 0 až s přechodem zítřejší fronty - teď se u nás při jasné obloze "ochladilo" na 1 st. :mysl: :mysl: :mysl:
GEM a UKMO nevypadají tak zle...
JABO
Nováček

Registrace: 25. 11. 2014 17:39
Nadmořská výška:

Hodnocení: 15

Co je to hodnocení?

Příspěvekod krab » 30. 12. 2015 18:50

Já se taky docela bavím jak píše "Lumpus" :)
Hádáte se jestli kance se šípkovou nebo se zelím, ale nikdo se zatím ještě nebyl podívat ven do lesa jestli tam vůbec nějaký kanec žije...

Zajímavé (sice 2 dny stare, ale pořád dost aktuální ) video o aktuální sitaci zde od GavsWeather vids : https://www.youtube.com/watch?v=fjQchUPkSfk

Mě třeba například docela hodně zajímá jak vlastně bude vypadat počasí zítra na Silvestra a co / pokud vůbec něco napadne v noci na Nový Rok! I situace na příštích 30hodin je dost nepřehledná.
Víme, že zítra bude pokračovat při zemi příliv chladného vzduchu který se plíživě, ale jistě dostává od včerejška na celé území. U nás do dnešního rána sice žádný mráz ještě, ale vzduch pocitově velmi studený a dneska odpoledne bylo znát venku citelné ochlazování. Nyní někde okolo -1°C a teplota klesá.
Zatímco teplota ve výšce , v 850hpa a I 925hpa zatím vyšší než při zemi a tak to bude I po zítřejší den.

Od západu se k nám budou blížít srážky ze slábnoucí TN "Frank" a modely srážkové úhrny postupně mírně navyšují.
V téhle situaci bude velká loterie zjistit kde ty srážky spadnou v podobě deště, při lehounce nadnulové teplotě ( obávám se náchylné na to bude oblast Plzeň jih , okolí Přeštic a možná i u nás v nízkých oblastech Berounska a Praha + Mělnicko, Polabí nebo i Lounsko nakonec na jihu možná i Budějovice.
Chebsko, Karlovarsko, Chomutovsko může vidět dost nepříjemné mrznoucí srážky a CHMU na vydal myslím správně varování před ledovkou.
Jinde by mohlo sněžit. A nebo bude sněžit skoro všude po nějakých přechodných mrznoucích či dešťových srážkách.
Vysočina si přijde asi téměř jistě na nějakých pár cm a dál na východ asi bude sucho , naopak chladněji, mrazivěji.

Takže i situace tak blízko je do velké miry nejasná. Buď se na většině mist Čech ráno 1.1. probudíme do zasněženého rána nebo take ne a venku bude pěkná klouzačka...

Co bude dál : patrně další ochlazení a pak další fronta, další srážky a asi už opravdu všude sněhové ze soboty na neděli a dál cca do úterý chladno.

Asi se dá shodnout na tom že po 6.1. třech králích nějaké oteplení, ale vývoj je natolik rozkolísaný že si neodhadnu tvrdit nic určitýho teda.
krab
Nováček

Registrace: 13. 11. 2014 17:49

Hodnocení: 24

Co je to hodnocení?

Příspěvekod meteomraz » 30. 12. 2015 18:59

Ahoj všem,

tak mě opět pobavilo jak se tady řeší nějaké oteplení po 3.1 nebo 5.1. či 7.1...ne kecám vlastně GFS má pořádné až 9.1....ne uznejte sami, že je to nesmysl mít obavy z nějakého oteplení, které se opírá o modely, které se mění čtyřikrát denně a to takovým způsobem, že jednou máte kousek od Británie Tv s 1040 hPa a jednou neskutečnou TN s 935...viz níže:

A o co, že za pár výstupů tam(u Británie) bude tlakový útvar o 100 hPa vyšší:-)
Obrázek

Jinak třeba GEM právě pomalu začíná ukazovat další možnou variantu...inverzi..ve výšce +4, v nížinách -4 přes den:

Obrázek
a
Obrázek

Zkrátka a dobře...radujte se ..přichází ochlazení...uvidíme jak dlouhé a co vše ještě přinese...můj tip: leden bude velmi proměnlivý a přinese jak sníh tak mráz do nížin ve všech dekádách a i nějakou tu oblevu...skončí jako teplotně průměrný...
meteomraz
Nováček

Registrace: 15. 09. 2008 10:41

Hodnocení: 42

Co je to hodnocení?

Zpět na Předpověď počasí