Ahoj,
Kromě necelého týdne v mírně podnormálních hodnotách jsme - aspoň ve výšce byli za poslední období stále nad průměrem. Je tedy tepleji, než bývá zvykem a že nepanují tropy? Tak to je jen dobře

Po loňsku a roku 2013 se mně po nich vůbec nestýská.
Aktuální počasí mně připomíná červenec let 70-tých. Koupalo se, žilo i opékalo buřty. Spalo pod stanem. V roce 1980 nebyl jediný tropický den. Jelikož se bavím o červenci, značí, že letošní červen --- je prostě teplejší, než obvykle červny bývají. Sice jen o trochu, ale je. Rozdíl tu je jeden, že prakticky nyní neprší (až na silné bouřky ze začátku měsíce)
Je to malý poukaz na fakt, že studené dny vypadají jinak

- během letošního června jsem zaznamenal jen jeden den s teplotou, která nepřekročila 20 stupňů. Bylo to 3.6 při působení frontální vlny. Maxima vystoupala někde na 16 nad nulou. Všechny další byly rovné 20 nebo teplejší. Zaznamenal jsem zatím 5 letních dní
Výhledy dávají výhradně nadprůměr, tedy teplo:
http://www.wetterzentrale.de/pics/MS_1850_ens.pngSrážkově si netroufám hádat - zatím to padá spíše na sucho a opět o mírný skok tepleji - po celý příští týden.
Na zítřek nás Aladin odbývá s několika desetinami milimetru, čtvrteční/páteční fronta je pod velkým otazníkem - zde to spíše vypadá na suchý přechod s dusnou nocí a větrným, avšak stále poměrně teplým a dusným počasím, během pátku. Nebudu se divit, když zde bude letní den.
Víkend sucho, až na ojedinělé přeháňky.
Modely se sjednocují ve výhledech na příští týden - Aspoň zde na SV v pondělí teploty možná až 27-31, posléze slabé ochlazení na 23-27 a četné bouřky i přeháňky. Prádelna a poměrně vysoké noční teploty.
Jinými slovy žádné frontální srážky (snad jen zítra - možná)
Ps. Jinak dnes bouřky bokem, z přeháňky, která nás právě přešla, spadlo pár kapek.
Nádherné mraky a výborná dohlednost, maxima na 21,5 stupních.