od blizzard86 » 14. 08. 2016 07:07
Zdravím Vás přátelé,
Vaše příspěvky čtu každý den, leč pracovní vytížení mi nedovoluje reagovat. S dosavadním létem jsem více než spokojený, vše je jak má být. Nastoupil nám srpen, který je zatím doslova ukázkový. Noci nám ukazují, že podzim se blíží a s tím jak klesají ranní minima (ve čtvrtek jsme měli 6st) někteří z nás vyhlížejí nadcházející zimu. Slunce má dnes stejný sklon a den délku jako na jaře 27.4.
Každý den sledují vývoj tlakových polí. Mám obavy, aby nám opět nevznikla tlaková výše nad středozemním mořem... toto bude nejdůležitější faktor... Ano, slunce slábne, La Nina a já nevím co ještě hovoří pro chladnější zimu, ale vše je nakonec dle toho, jak jsou rozloženy tlakové útvary. I v tzv. malých dobách ledových může být teplá zima s teplotami kolem 10 st. pokud se to rozloží blbě.
Obavy mi dělá extrémně rozpálený JV, na druhou stranu Evropa je letos chladnější.
Pro nadcházející dny čekám příjemné srpnové počasí, teploty kolem 25 st., rána kolem 15 st., to je značka ideál. Při poklesu vlhkosti vzduchu a vyjasnění budou již minima pravidelně klesat pod 10 st. Září bude dle mě hezké. A pokud nějaké přechodné tropy na konci srpna či v první polovině září přijdou, budou již max. tak do těch 33 st. a obecně tropy v tuto dobu jsou již snesitelnější, noci chladí.
2011: Min: -13,6°C; Max: +37,4°C
2012: Min: -18,8°C; Max:+37,3°C
2013: Min: -13,0°C; Max: +39,7°C
2014: Min: -12,7°C; Max:+37,0°C