No, vortex je sice rozpadlý, Atlantik se v nejbližších dnech neoživí, ale zimní počasí nejméně do počátku Adventu můžeme i tak prakticky vyloučit. A i kdyby se díky inverzi někde přechodně ochladilo a vyskytl se slabý mráz, ve výšce bude po většinu období velmi teplý vzduch a na horách tak budou i tak častější teploty nad 5 st. než ty kolem bodu mrazu. Takže tam, kde ještě nějaké zbytky sněhu z minulého týdne nebo z října leží, pravděpodobně až na ojedinělé výjimky v hřebenových partiích nejvyšších horstev zcela odtají. Listopad tak bude v lepším případě teplotně normální, ale místy se klidně ještě může přehoupnout i do nadnormálu, protože v následujících dnech bude občas skutečně velmi teplo s max. někde až do 15 st. Ojediněle, zvláště v závětří hor díky fénu bych nevylučoval i více.
Nicméně mnou již dříve odhadovaná možnost ochlazení v posledních dnech měsíce je stále ve hře, i když nějaké vyloženě zimní počasí z toho podle mě zatím nebude, snad ale začne v závěru měsíce sněžit alespoň na horách, kde už je tou dobou nejvyšší čas, aby se začala vytvářet trvalá sněhová pokrývka. Co se týče možnosti významnějšího ochlazení, viděl bych jí až v prosinci, možná dokonce až v jeho 2. dekádě. Ale i tak by to ještě šance na vydařenou zimu podle mě nijak významně nesnižovalo. Od poč. měsíce bych si i přes občasné ústřely modelů nějakou zimní idylku pro nížiny nesliboval. Ale jinak by se mi samozřejmě líbila. Ale s ohledem na předchozí roky budu ale spokojen i když pravá zima dorazí teprve před Vánoci, pokud tedy vydrží delší dobu.