Ochlazení příští týden není dle mého názoru nic podstatného a upřímě řečeno ani nemělo ambice něco zásadního přinést ve smyslu změny cirkulace . Není důležité jestli to bude ochlazení na -2 nebo -5 v noci či -1 či +3 přes den ani zda to bude na 2 dny nebo déle. Ostatně dle posledního GFS nemá nastat žádné ochlazení.
No a teplé počasí má pokračovat i dále. Překvapuje mě jak už několik dní dává GFS ochlazení před či kolem vánoc. Tedy ne že by mě ten termín překvapoval sám jsem na dobu okolo 20.12. ochlazení odhadoval už asi minimálně před týdnem. Mě překvapuje že mezi ty chladné až studené výstupy nešoupne ani jeden do tepla. Na tak daleký výhled je to neobvyklé. A ty situace i když nejsou úplně identické tak si jsou hodně podobné.
Jinak dnešní teploty někde jsou fakt hodně vysoko např. Příbram +11 je síla. Tady se to nedostalo ani na +4 a to jen na chvílku. Už 5 dní je zde souvislá s. pokrývka sice jen 2cm ale třeba v Lešanech které jsou jen 1,5km severně od nás mají 7cm zatímco všemi ostatnímy směry je do jednoho km od nás bez sněhu. Sněžení s inverze se tady fakt vyřádilo. K tomu do včerejška víc jak centimetrová námraza. No zítra návrat podzimní krajiny.