Ta inverze byla dneska hustá, na nejvyšším kopci v okolí, byly špičky stromů také řízlé námrazou, tady dole ani ň.
Já se tedy nedívám na každý modelový výstup, jen na souhrny 2x denně, líp se to pak vyhodnocuje. Sleduju u toho i jetstream, a po Vánočním profuku, který z dnešních výstupů už vypadá o něco mírněji než ten včerejší blázinec, se asi na 4-5 dní ochladí (jak se tu probírá), ale pak opět jsou náznaky vrácení do starých dobrých kolejí, aneb jedeme v tom už od října. Popravdě bych se tomu moc nedivil, jetstream je jasnej, poslední dobou je jak pravítko
. A popravdě já si ty růžové brýle nandavat nebudu, opět pár denní ochlazení co v nás akorát vyvolává dětské pocity "co kdyby", ale ve skutečnosti až se vítr vyfouká, srážky vyprší, oblačnost zmizí, tak tu máme co...?
Minulý týden jsem tu plácal o prochlazeném vzduchu v Rusku, který zasahoval do Evropské části, to byla ovšem jen pár denní silná anomálie (což sem si neuvědomil), po které není dnes památky. Stejně tak není památky po studeném vzduchu v USA, většina států je nyní již v nadprůměru a pro následující období 14 dní, se na tom nemá nic změnit. Zima se někde schovala..
Tak bude aspoň zase pár dní na co koukat a bude příležitost nabít si baterky
.