Tak nyní vidím,že právě v době kdy zde bylo zminováno že v Brně je teplota pod 0 jim tam fouklo a hned maji +5 stejně jako zde kde právě ta místa kde se včera večer držela teplota okolo -8 v době kdy centrum Prahy už mělo +2 to dnes šlo i přes +6. Takže ač mě to netěší dnešní teploty jsem již před pár dny trefil přesně. Zítra pak to bude podobné. Nyní máme z 8 cm ještě 5 cm ale to odplave když ne přes noc tak zítra. Jsem zvědavej na ten vítr doufám že budeme ušetřeni mělo by to zasáhnout hlavně západ a sever a Krušné hory tam to bude mazec.
Výhled na příští týden je mrazivý ale jak píše ,,Adi" zřejmě bude dost oblačnosti takže pod -10 asi jen občas lokálně kde se přechodně vyjasní. Na inverzi to příští týden nevypadá vzduch bude celkem studený i nahoře. Otázka zůstává druhá polovina týdne tak od čtvrtka kdy je možný vliv TN kde ecák dává celkem dost srážek kromě západních Čech prakticky plošně.
Protože to bude od JV nejsem si jistý že za této situace by byla Morava chladnější resp. východ chladnější než západ. Spíše tam je větší šance na sněžení i když teda yr. dává totožné úhrny srážek pro Prahu v porovnání z Brnem ale nic pro K.V. a CHEB a málo i pro Č.B. kde má také vyšší teploty v maximech jen -2 zatímco Praha -4 a Ústí n.l. -6.
Uvidíme z čím přijdou modely večer už by jsme si něco od J-JV zasloužily ale amíkům se do toho nechce. Za to zimu maji až do nevidim.
Nyní jsem mrknul na Němce dávají nám pokles teploty z aktuálních +4 na 0 a okolo 20 h. mrznoucí déšt přecházející okolo 22h. ve sněžení a k ránu pak zase oteplení na +2 déšt a zesilující vítr. I když jsou nyní +3 asi to dolu moc nepůjde protože i před frontou je hodně oblačnosti takže očekávám pouze srážky kapalné.