Tomfík:
já hodnotím situaci v březnu, že to bylo třeba v lednu 2007 horší než letos je samozřejmě možné. Také jsem to exaktně neměřil, spíše jen porovnávám fotky a tehdy jsem byl pravda i kousek jinde. Ale schválně jsem pořádně koukl na 10 let staré fotky a nad cca 1500 m. n. m. tam bylo v době mého pobytu téměř souvislo, nad 2000 m. n. m. ten metr byl určitě. Kromě toho jsem tam tehdy zažil vánici, kdy za noc napadlo 30 cm i v údolí, takže přinejmenším ten subjektivní dojem zimy tam tehdy byl, možná jsem tam chytl nejlepší týden sezony. Zatímco letošní déšť až v 2500 m. n. m. vyvolal zcela opačný dojem. Letos, když vlivem deště odtál poprašek čerstvého sněhu, bylo nápadné že pořádně souvislá vrstva nezůstala ani v hřebenové části masivu Plose či na Seccedě, což fakt v této roční době nepamatuji. Rakousko na tom v lednu bylo samozřejmě lépe...
O víkendu je tam skutečně šance na vydatnější srážky, které by na S horách mohly být z velké části i ve sněhu, takže polohy nad 1000 m. n. m. si tam mohou, a to i s ohledem na další vývoj počasí, významně polepšit. Jinak Krkonoše a Jizerky jsou na tom letos o dost lépe než ve stejné výšce jinde (Jeseníky, Beskydy, Krušné hory, Šumava), tam ten rozdíl oproti situaci před 3 roky zas až tak velký nebude).