Jak tak čtu, tak JZ republiky si poslední 2 dny slízl smetanu v podobně ultra chladných rán o kterých nemá zbytek republiky ani ponětí
. Včerejší minimum jsme tu naměřili kupříkladu 5,4°C a dneska něco přes 6°C. Při zemi to bylo těsně na mrazík, což už nemůže říct taková Plzeň Bolevec, kde už přízemák byl a ne zrovna malý, ale tam jsou na to zvyklý, je to bažinatá díra mezi kopci (meteo. stanice Bolevec).
Takže když se tak zamyslím, urazil jsem se zbytečně. Nicméně kokosové palmy to přežily ve zdraví venku.
Mimochodem předevčírem byl utrahnusnej den, tedy aspoň pro mne, oblačný den, s protivným SV větrem, který měl slušný nárazy. Já nejsem z kamene a unesl jsem i tílko, ale dokážu si představit, že ve městech bytovkáři vytahovali bundy. Ultrahnusnej byl proto, že vyprahlou půdu ještě víc vysušoval vítr a nešlo ani zalívat, protože se vítr často měnil a víc vody skončilo na mě, než na zemi
.
Jinak tady včera max 20,4°C a konečně bez větru, dneska čekám možná i letní den a od zítřka tropy, u nás by mohlo být v pondělí i v úterý do 33°C, jelikož sem asi bude zasahovat saharský expres z JZ Evropy, který má sice končit v Neměcku (35°C) ale často to dofoukne až sem.
Příští týden je počasí pro mne, přes den skoro tropy, v noci teplota kolem 15°C a vlhký vzduch s možností bouřek. Ono je sice krásně i nyní, ale já radši vlhko a tropy
.
A přeji příjemný pobyt ve Finsku, měly bychom si z toho brát příklad, jeďte tam, kde vám bude příjemně
. Zrovna ten příští týden bych tedy nejel nikam!