Tak pokud jde o zdroj který zde zminuje ,,kamil" tak nelze než souhlasit a jeho zprávy mě už dávno nechávají v klidu. Je to tak na úrovni bulváru jako je tv nova. Pokud jde o jakousi změnu na počátku července tak v tomto smyslu jsem se vyjádřil opakovaně i já. Nicméně není to předpověd ale pouhý odhad ve smyslu že je pravděpodobné že nebude stále jen suché a teplé proudění a že toto období je v posledních letech náchylné pro určitou komepnzaci teplého června. Ale chytat se toho že modely mají nějakou tendenci na 240 hod. se fakt nedá. Kromě toho to v těch modelech kromě GFS není vidět. A GFS se nás snažil přesvědčit o ochlazení a to výrazném a dlouhodobějším v týdením výhledu snad po dobu 10 dní. Nestále ho pousouval a nakonec zrušil. Takže pokud dnes vidí něco podobného za 14 dní vypovídající hodnota=0.
Jinak teplo nebo horko se dny i celkem vysoko nad +30 myslím musí vidět každý. Se srážkama je to složitější. Modely jich sice vidí minimum ale situace s nevýrazným tlakovým polem která je v některých dnech patrná mohou přinést nějaké ty bouřky ale samozřejmě to bývá lokální záležitost a oblasti kde to spadne jsou v % plochy v rámci ČR malé a je to takové to spadne to odteče to případně vyplavý to a za 3 dny je zase sucho.