Meteo Weather:
To mi přijde jako trochu divný názor, od začátku až do konce. Já jsem tedy už dávno celkem srozuměný s tím, že vnímání ideálního letního počasí je výrazně individuální a není důvod psát, že ten, kdo má jiný názor, je blázen. Já tedy osobně, pokud si mám vybrat mezi 15 st. a deštěm a teplotou přes 30, tak za sebe si vyberu těch 15 a nemíním se za to nijak stydět
Prostě proto, že se při 15 cítím subjektivně daleko líp. Ale znám spoustu lidí, kteří to mají jinak a nemám s tím žádný problém. Jinak pro červen je takové nejnormálnější rozmezí 20-24, takže asi tak.
U nás jsme se ohledně sucha velmi dlouho drželi, ještě i první dekáda června byla nadějná, ale teď už se všude práší a trávníky žloutnou... A myšlenka na to, že nám z toho pomůžou nějaké bouřky, je naprosto iluzorní. Chce to akutně déletrvající deštivější počasí...jenže to by chtělo úplně jinou cirkulaci. Vůbec když se podívám na synoptický vývoj posledních dvou týdnů a následujícího týdne, tak je to celkem typická ukázka letní cirkulace současné nové klimatické epochy. Frontální zona buď daleko na severu nebo místo relativně hladkého zonálu se nad Atlantiku neustále prohlubuje brázda směrem k jihu podél pobřeží. Výše nad Evropou mají enormní stabilitu, max. 1-2 krát za týden sem propustí vyhublou, neduživou frontu, pak jeden den jakože "chladnější" jihozápad a zase to jede od začátku.
Já si myslím, že z tohoto počasí nemají radost třeba ani pěstitelé obilí, protože obilí příliš rychle uzraje, ještě než stačí pořádně vyrůst...