Tak jsem zvědavý, jak se nakonec bude počasí od počátku příštího týdne vyvíjet. Původně to vypadalo na docela rychlé oteplení a následné dlouhodobější ochlazení cca od pol. příštího týdne jen na průměrné - slabě podprůměrné a později jednoznačně podprůměrné teploty víceméně až do konce měsíce. Něco podobného naznačoval i dnešní orientační výhled na ČT 1, který v podstatě pro poslední srpnové dny naznačoval už spíše časně podzimní mód počasí. Jenže dle aktuálních výstupů modelů se nám sice to oteplení trochu pozdrží a zpomalí, ale od pol. týdne by pak mohlo převážně letní, přechodně možná dokonce opět i tropické počasí - celkově tedy teplotně slabě - mírně nadprůměrné, pokračovat možná ještě poměrně dlouho, uvidíme. Osobně bych věřil spíše té teplejší variantě, nějaké dlouhodobé ochlazení do podprůměru mi zatím nepřijde moc pravděpodobné.
Zítra večer a v noci na sobotu nám tedy aktuální aladin sice nějak mnoho srážek nedává, ale s ohledem na to, co zde spadlo před cca 7 - 9 dny, by mi i těch cca 10 mm v podstatě stačilo. V září pak žádné přívaly deště nečekám a pokud bych si mohl vybrat, tak preferuji po většinu měsíce příjemné slunečné pozdně letní počasí s max. zpočátku 25 st. a v závěru měsíce pak babí léto s teplotami lehce nad 20 st. s tím, ať chladna, deště a plískanice nastoupí až tak od pol. října a hlavně brzký, nejlépe už listopadový, nástup zimy s dostatkem sněhu a srážek vůbec.