. Co mi vypráví tchýně, jaké byly za jejího dětství a mládí zimy (je jí 71), tak fakt závidím... mrzlo, hromady sněhu... Kdyby letos napadlo na Moravě 20 cm, které by se udržely aspoň 14 dní, tak bych byla nadšená. Ale my každou zimu jedeme s popraškem 2-5 cm a když už pořádně nasněží, tak to druhý den roztaje, jako minulý rok... ale díky bohu aspoň za to málo, protože předchozí zimy neleželo ani těch 5 cm déle jak týden... počítalo se to na dny, takže minulá zima pro mě byla extra vydařená
. A protože nemám vysoký standard, tak letošní zima by vydařená mohla být taky
. No uvidíme, ale dle mě má letos zima našlápnuto trochu lépe, než minulé roky... A naše kočky josu tlusté jak prasata
- v životě jsem je tak tlusné neviděla, kdyby nebyly vykatsrované, tak bych si myslela, že jsou skotné
.
. S teplotou to bude horší, mělo by se to motat kolem nuly, takže se úhrny nebudou asi sčítat, ale nevadí co bych v listopadu taky chtěl že.
No a tady ansámbly z posledního výstupu GFS, po třech chladných výstupech jsme zpátky tam, kde jsme byli. Na MeteoInfu.sk někdo psal, že pokud se to nevyvine příznivě směrem k zimě, je na určitou dobu vymalováno. To by teda znamenalo určitě nadprůměrný listopad, první půlka s průměrem 6,3°C.
Registrovaní uživatelé: Žádní registrovaní uživatelé