od kapr » 09. 12. 2017 17:57
a při tom paradoxně zažíváme normální prosinec.. v porovnání s posledními 10 lety, první podprůměrné, další dny spíše nad.. chystá se sice výrazné oteplení, ale pak se zase ochladí, pozděj možná výrazně. To spíš než, že jsou vysoké teploty, tak chybí srážky. Za prvních 10 dní prosince to tu bude 1,4 mm... ale to jsem čekal, že srážek bude po předchozích vydatných měsících málo...já bych to tolik nehrotil. Nejnižší průměrnou teplotu zimy má stále leden, tam se ukáže, klidně může být podprůměrný i únor.. loňský leden byl famozní.. to už se asi nezopakuje, ono každý by chtěl haldy sněhu a nízké teploty, ale pro nás je typické střídání tepla a zimy a to se děje... k tomu teplu, co se chystá na pondělí a ještě i úterý.. tož za posledních 10 let mám prosincový teplotní rekord 12,9 °C z roku 2014, tož při troše štěstí padne, ale uvidíme..ono se to pak zase dorovná. Měsíční výhled čhmú mě nepřekvapuje, budem se asi motat kolem dp. Uvidíme, co ten vítr, hlavně pro SV vypadá aladin brutálně. 8 mrazových a jeden ledový den zatím v první dekádě v prosinci je naprosto v pořádku.. Co jsem zatím vysledoval meteoblue tak v maximech je v pohodě, trochu nadhodnocuje minima, ale zase větší seky mívá aladin.. ale každý má svoje plus a minus.. ty mapy jsou fajn, je tam toho hodně, já si navíc zaplatil navíc ještě další věci a dá se u toho sedět hodiny a procházet.
Naposledy upravil
kapr dne 09. 12. 2017 18:02, celkově upraveno 1
https://www.weatherlink.com/embeddablePage/show/57bd9b1fcb98436b81959e278be157c1/summary