Tak zde se překvápko nekonalo a dnešek nám přinesl již pouze 2mm srážek. Celý den jsem očima srážkové pole tlačil od Prahy (kde zůstávalo prakticky bez pohybu) k nám na východ Polabí a....nic. Když už se to odp. konečně dalo do pohybu, tak se to před námi rozpadlo.
Nezbývá mi než NEsdílet všeobecné veselí zde na fóru ohledně množství srážek a změny směru cirkulace. Jak jsem psal již včera, tak zde máme za červen něco málo přes 20mm (na včerejšek 12mm) - byl jsem se projít ve zdejším borovém lese a pod stromy sucho, kopne se na zahradě a mimo povrchové vrstvy taky sucho
Vizuálně to vypadá na první pohled dobře, ale realita je horší - ČHMÚ nás má v mapě vlhkosti půdy ve vrstvě 0-20cm v hodnotě 30-50% VVK, ale spíše bych to viděl na těch 10-30%
Na solidní srážkový úhrn v řádu desítek mm/24 hod. nebo přívalový déšť v bouřce pořád čekám
Počítám, že během víkendu budeme se suchem tam, kde jsme byli 2 dny zpátky a ani tráva na zahradě nestačí obrazit.
Jinak dnes po x týdnech pocitově chladno kolem 17°C, celý den zataženo, občas slabý déšť a SZ vítr.
Zdravím. P.