Včerejší srážkové fiasko s čistou nulou když bouřka vznmmikající bezprostředně za náma dala pěkné úhrny na velkou část Prahy bylo následováno ráno kompaktním pásmem srážek. Minout nás to tedy nemohlo tak alespon přešla ta nejslabší část s úhrnem 2,9mm což za současných podmínek je jako stříknout vodu na rozpálená kamna.
Vrcholem všeho byla přehánka okolo 14 hod. Pozoroval jsem její cestu několik hodin protože byla k vidění již ráno jako pidi přehánka která dosti neobvykle postupovala v nezměněné podobě stále dál aniž by narůstala nebo mizela. Říkal jsem si třeba to naroste a taky že jo. Trefila nás celkem přesně na radaru červená a ono mrholí. Odrazy nad Prahou stejné a ejhle někde přes 10mm.
Začínám propadat skepsi protože jak píše ,,Tomfik" gfs jednou 5 a pak 50mm a známe to A je správně. Ochlazení tady asi už v pátek a v sobotu pak snad letní 25-30 když by k tomu pěkně zapršelo tak proč ne ale upřímě bojím se bojím že se jen tak nedočkáme.
Ještě k těm odrazům radaru. Již jsem to zde četl mnohokrát ale přesvědčil se až dnes. Domnívám se že to způsobuje vítr který ty srážky zanese jinam jinak mě nic nenapadá.