Ahoj
Já nevím, je dokonce tepleji, než jsem čekal i já.
Potají jsem doufal, že se to místy vleze do 24-25 na Osravsku, Ne, U nás 27, stejně tak na okolních stanicích, méně mají jen některé v Beskydech, jako Lomná nebo Bílá.
Na Vysočině, teda pardon Drahanech i vysoko položený Protivanov měl rovněž 27, dole v nížině Brno Žabovřesky přes 32. Tomfik se tedy mýlil.
Dokonce i v Jeseníkách je teplo, např Rýmařov měl 26, Světlá Hora ještě o pár desetin více. Karlová Studánka měla 24. Přes 800 metrů nad mořem.
Výhledy jsou pozitivní v tom, že v pátek již by mělo být chladněji, ovšem víkend, zejména neděle opět bude asi tropická, další týden by mohl přinést konečně rozhýbání synoptiky od teplého mordoru k poněkud normálnějšímu módu. Stran srážek, těžko říci. I u nás už začíná být beznadějně sucho, pořádně pršelo před dvěmi týdny, jak nadmínil Rosťa. Mezitím jeden úhrn 4 mm, za srpen 0.
Nebavím se o nejbližších dnech, kdy se v podstatě nebude o čem bavit, leda tak o supermordoru okolo 35
Přeji pěkný zbytek dne
Ps. Noc by dnes aspoň zde měla by být chladnější. Takže větrat. Rosňák mám lehce pod 10. Je to slibné. Vzduch je suchý, dohlednost výborná. Takže chladná noc a Perseidy. To půjde