Ahoj,
Fandit JZ netřeba, stejně příjde.
Ten doslova agresivní vpád teplého vzduchu mně ani nepřekvapuje, možná skutečně leckde bude Aahazových 15.
A velká oblačnost, silný vítr a sem tam trocha srážek. Možná. Za normálních okolností byl bych překvapen, ale letos vůbec. Ono se to dalo čekat, když nejmenovaná paní hlásila na Mikuláše sníh. Ani mně neudivuje, že za sněhem bychom mohli jet ne do hor, ale do Bratislavy.
Srážky, možná v úterý, pokud nekecá GFS a snad ve středu, tam však nejsou vůbec jisté a nakonec ve čtvrtek, na studené frontě, která se podle všeho bude nějak vlnit. Pak opět studený vzduch bude tahat za kratší konec tlakové výše asi. ... Nevím, nedělám si velkých iluzí. Navíc to nedá ani špetku sněhu do hor, možná v ten čtvrtek, nebo v noci na pátek, vše bude hoodně teplé i nahoře. Pokud tam něco málo je, tak to při silném proudění a mlze roztaje. Takže mít na začátku prosince 0 sněhu na horách .. Hm
Ach tak, blahodárný jz?
Jo možná někde spadne pár mm. Možná. Možná taky zůstanou, pokud to nevyfouká silný vítr.
Ps. Ecák je celkem zajímavý - zapomentý pojem tlaková níže nad Skandinávií
To by mohlo vyjít. Pak by byla šance na srážky a následné ochlazení,,,,
Ps2. Podle teplot ve výšce, západ Sibiře není nikterak studený, ovšem je pravda, že při sněhové pokrývce a tlakové výši, ty mrazy jsou tam hned. Evropská část Ruska mně nepříjde vyloženě chladná.
Ovšem je pravda, že šance bílých vánoc tu je, ovšem zatím ji vidím jako poměrně malou