Milý Greene, ještě jednou:
Ony grafy "prstů" sluneční aktivity toto v podstatě říkají. Zahřálo se to v 60 tých létech (maximálka ) a další cykly byť jsou poněkud slabší, než ten prvotní, v ohřívání pokračují, neboť jsou mnohem výraznější (sklokeramická deska na "poloviční výkon" než ty, které byly na počátku století (deska vypnutá)
Chápeš, proto po roce 90 se nemohlo nějak výrazně ochladit, přičemž poslední cyklus byl taky dost výrazný, navíc teď teprve se zdá, že teplota Země začíná stagnovat. V neposlední řadě člověčí vliv může hrát taky svou roli, nepopírám ho.
Podtrhnuto, sečteno - teplo.
Další roky ukáží, kdo z nás má pravdu. Pakliže slunko bude dále klesat, což vypadá, že zřejmě ano, a teplota poroste nebo se bude držet zhruba na konstatní úrovni, pravdu máš ty, pakliže mám pravdu já, teplota bude stagnovat a pak vyloženě klesat.
Nicméně mně tady nejde o to, dokazovat, že mám pravdu já nebo ty. Chci poukázat především na zjevou nesmyslnost boje proti CO2 větrníky a biomasou s přídavkem biopaliv při zřejmém opojíjení daleko podsatnějších aspektů lidského působení na poli vypouštění smradů a věcí lidem škodících, nemluvě o přírodě. Tak.