Ahoj,
Tu roztržku tady nebudu radši komentovat
jen mě pobavilo minulý víkend, kdy napadlo na Moravě, v reportáži na nově ukazovali situaci ze sídliště v Brně, kde se jedno auto klouzalo, na kluzké vozovce, jako curlingový kámen a nabouralo pár aut. To se může stát, ale reportér to zakončil tím, že metrem změřil vrstvu sněhu a dodal: "Zde je vidět, že na Moravě stačí, aby napadlo 11cm sněhu a způsobí to konec světa." To jsem se musel od srdce zasmát, když jsem si řekl, že to říká týpek nejspíš z Prahy, kde by to při podobné situaci bylo ještě 10x horší
Teď k aktuálnímu počasí, moc se těším na neděli, která pro nás vypadá luxusně! Dle Aladina dnešní maxima jen na 0,5. Tomu sice nevěřím, bude aspoň o stupeň víc, ale v noci na neděli bude mrznout a v neděli nám dává sněžení při teplotách kolem -1, takže počítám spíš kolem 0, nebo lehce nad. Ale zem bude stále promrzlá, takže by se mělo vše v pohodě držet. Pozitivní také je, že s každým výstupem, nám srážek přidává. Aktuálně 20mm ve sněhu. Jestli to takto vyjde, tak si myslím, že to pro nás rozhodně bude sněhový vrchol této zimy, který je zatím 8cm.
Dobrou noc.