Budu komentovat jen výhledy. Skutečně to začíná vypadat, že pro počasí od druhé půlky příštího týdne bude rozhodující Atlantik. Tipuji, že do konce února pak ještě přijde nějaké období s chladnější prouděním, které se může protáhnout do první březové dekády, nebo půjde o sérii dílčích krátkodobých vpád studeného vzduchu, která se může protáhnout dost daleko do jara. Tipoval jsem, s ohledem na průběh zimy, že únor nebude studený. To asi bude pravda, ale větší pravděpodobnost jsem dával teplotnímu normálu, tak jsem zvědav, jestli se to v něm udrží, nebo to půjde na prosincové hodnoty. Srážkově už jsme za tuto zimu daleko nad normálem a vzhledem k dnešnímu nášupu nebude ani ůnor vybočovat
A teď trochu offtopic
Někdo si tu z nás dělá p... l. Tady vidíte, proč někteří usilují o zákaz mazání příspěvků na větších sociálních sítích. V horším případě proto, aby mohli šířit lži, propagovat různé extremismy a sloužit mocenským zájmům, v lepším případě proto, aby si z ostatních mohli prostě dělat prdel.
Také si všimněte, že nejvíce reagujeme na to, co vyvolává emoce. Na různé křiklouny, ožraly a ty, kdo porušují pravidla, zatímco věcné vystupování zůstává bez povšimnutí. To je možná i částečná odpověď pro hawrana. Je to naše přirozená evoluční výbava - reagovat na silné podněty. V době kamenné to dávalo smysl, v současnosti je to častěji na obtíž, ale pokud to člověk vědomě nereflektuje, tak se s tím nedá nic dělat.