Tak jsem byl na "pruzkumu" v okoli baraku a nestacil jsem se divit. Leckde snih prakticky netaje, nechapu
to jsem snad jeste nezazil, uz dlouho je celkem teplo v maximech. Jasne, vzdycky existovaly chladnejsi mista, ale tentokrat jich je o dost vic nez obvykle. Zrejme hraje roli datum, Slunce se jeste naplno nedostane vsude kvuli sklonu, roli muze hrat taky i slozeni pudy. V mistech Voderadskych bucin, kde je prirodni rezervace s puvodnimi stromy, je specialni mikroklima a celkove behem roku chladneji, nez jinde a je tam taky nejvic snehu, v podstate stale souvislo. Bydlet tam, mam porad pocit, ze zima jeste neskoncila. Nejspis vic faktoru ve hre, kazdopadne velka rarita pro me.
Teplota jinak v podstate stejna jako vcera, jak min (-4C, tak max - 11C), na slunicku vazne na tricko, ve stinu za rybnikem na bundu. Celkove zde jasny mesic naskok, pocasi v podstate odpovida az na delku dne druhe pulce brezna s vsude hodne vody (zatim).
Prikladam par fotek pro predstavu, jak to momentalne vypada v lesich kolem 400m na V od Prahy. Prvni fotka je nejvymluvnejsi, na sev. strani, ktera je vetsinu dne ve stinu prakticky nic neroztalo, je tam porad pres 10cm sneholedu, jinde jaro. Podobne kontrasty i v lese, tam ovsem zimni kralovstvi prevlada, holych mist je mene.
S vyhledy to je stale takove, jake to je. S "normalnim" obdobi TV nemam problem, ale pokud by vazne vysly predpoklady dlouhodobejsich vyhledu, ktere uz obehly i nase zpravy (nekdo si dava praci s prekladem od Accuweather), byl by to fakt pruser. Zas tak bych to ale neprecenoval, jde zatim jen o prvni a jediny zdroj techto vyhledu
TV tu mame jen nekolik dni a v tydnu by mohla byt i na chvili rozrusena, byt jen slabymi srazkami.