Ahoj,
též přeji všem kolegům krásné Velikonoce, ať se kocarem oháníte o sto šest, to by bylo kdyby nám uschly ještě i ty naše drahé polovičky
, jinak mne nepřestává fascinovat, že dva měsíce stará skutečnost o tom, že mám bahno a mokro na zahradě, je vykládána za skutečnost i dnes. Neuvěřitelné, jako by tady někteří uživatelé jeli záměrně jakousi "kampaň". To mokro a bahno už dááááávno tam nemám a v březnu jsem to psal již několikrát, že se konečně dá na zahradě něco dělat. Pustil jsem se po dovolené do výkopových prací a realizuji připojení garáže v zahradě na elektrickou síť. Kopal jsem do hloubky 60 cm, prvních 10cm beton jak prase, že jsem chrabrý rýč ohnul do pravého úhlu a musel si vzít druhý betelnější, který už vydržel. Po svrchní betonové vrstvě už to bylo lepší, mezi 20-40 cm byla bych řekl normální půdní vlhkost, nejlépe se kopalo mezi 40-60 cm, tam byla půda ještě nasátá jako houba a já ryl snadno jak krtek. Takže stromy s hlubšími kořeny jsou zatím v pohodě. Vzhledem k tomu, že mám v zahraně vesměs jakousi jílovitou žlutici (žádná černozem to není), tak asi ta zřejmě dlouho drží vodu. Na typy půd nejsem odborník. Tráva sice již zpomalila růst, ale pořád roste. Nemám totiž žádný anglický šlechtěný trávník jako zřejmě mnozí tady, ale takovou všeho směs, která má hlubší kořeny (některé travní trsy mají kořeny i 15cm), a tak se nedivím při zdejší půdní vlhkosti, že má tráva pořád ještě z čeho tu vodu brát. A to jsem ještě ani jednou nezaléval, neboť v sudech žádnou vodu nemám. Takže suma sumárum, ano povrchové sucho nepochybně je, ale step to minimálně v Prostějově ještě není. Stromy nahazují krásné syté zelené listí, zkrátka jaro v plném proudu. Na rozdíl od ostatních nad suchem neběduji, protože sám ho stejně neovlivním. A když je krásné počasí, tak proč se z něj neradovat. Koukal jsem, že modely vyčarovaly na příští týden nějaké srážky, tak jsem zvědav, jak to dopadne. CIAO