Já jsem asi slepej nebo blbej ale na pátek je u nás ve výšce hlášeno opět +25°C, tedy ještě tepleji, než včerejší výstup. Tahle hodnota má být ale v noci, přes den se to motá kolem 23°C, je pravda, že čím víc na východ, tím méně. Ale tyhle hodnoty znamenají pro většinu nížin teploty 35/39°C, od Prahy na východ to bude 31/35°C. Tomfík asi stále zohledňuje svojí polohu, ale tak to je jasný, že u tebe to bude prostě kolem 30°C..
Já tam i vidím další atak u nás na historicky první tropickou noc a to právě v pátek. Za celý týden bude vzduch přehřátý a pokud skutečně v noci dorazí 25°C v 850 hPa, tak jí snad již pokoříme.
A ty rozdíly mezi GFS a ECMWF jsou propastné, myforecast má pro nás nejvyšší teplotu v příštím týdnu +30°C, to snad nemůže myslet vážně, třicítka u nás padne už v pondělí. Tentokrát méně fetuje Nor, ten má ty teploty podle mě reálnější.
Srážky na zítra jsou zatím jen malůvky, měnící se s každým výstupem, zatím směrem k lepšímu, jsou sice lokálnější ale o to silnější. Směr ale není pro nás moc příznivý, spíše se to vyblbne u pohraničních hor a maximálně to spláchne Domažlice. Ale na úplné sucho to nevidím, budu optimista

.
Mimochodem západočeské deníky jsou plné zpráv o včerejším průplachu Plzně, během 10-15 minut tam napršelo 25 mm, stříkalo to ven i kanálama. Ségra posílala video, bydlí v centru, celkem příjemný deštík. Nedivím se, Plzeň je nejzabetonovanější město co znám.