od Tomfik » 24. 06. 2019 10:32
Podívejte kam to s krajinou dopracovali:
Za dob minulých, vyletěl ti kůrovec=napomenutí, vyletěl ti kůrovec podruhý = výstraha, potřetí= šel jsi z kola.
Dnes pohoda, revírníků dvakrát méně, však to objezdí, kůrovec, tak to pěkně označ a vyhláš výběrko tj, počkej půl roku než přijede uniless(babiš přece potřebuje penízky více než Franta ze sousední vsi), pak máš z 50stromů, 550 stromů a o zábavu postaráno.
Kde není les, není voda, není výpar, a jsme zase doma.
Poté zemědělství, vždyť to je katastrofa.... Obdělání půdy má jen dva faktory: dotace na pícniny a velkoobjemová výroba řepky, pšenice, kukuřice a vlastně nejlepší hned zpodmítat a poté zaset. Hluboká orba, kdepak, jen to přejet o žních x krát tatrovkou a tak dále.
Jsem rád, tam, kde žiju, ještě tu les vypadá jako les a kůrovec je místy, když jsem jel oněkdy přes jižní vysočinu a když jedu na černou horu, to je aby člověk utřel slzu... na 70let zničeno a deštivé léto opět v nedohlednu, zaplať pánbůh za ten květen.
Příčiny: všimněte jak diametrální odlišné jsou červny u nás a v Německu poslední roky, stává se z nás kontinentální typ krajiny, jen jsme se na to nepřipravili.
Ad ty borovice, ještě ke všemu schnou taky díky jinému druhu kůrovce. Nejhorší je, že stát má postřik, jen se prostě neví, zda je možné provést postřik na porostech.
No to jsem se zase nechal unést mimo téma
Nejnižší teplota 7.1.2017 - -27,1C
Nejvyšší teplota 20.8.2012 - 34,7C