Mě by zase zajímalo, co kouří v CHMI za matroš, možná si do tý ganži sypou i trochu lexaurinu..? Jinak si nedovedu vysvětlit jejich "pohodovou" mapu sucha. Jestli mi nějaký inženýr chce tvrdit, že na Domažlicku je stejné půdní sucho jako je v Prostějově, tak žádám defenestraci a odevzdání papírů!
To se vždycky rozpálim do běla víc, než na sluníčku, při pohledu na jejich mapy.
Intersucho taky pro všechny oblasti nebude asi úplně topka, ale aspoň jede v červených barvách. Mimochodem při současné předpovědi srážek, předpokládá, že 8.7. bude extrémní sucho stupně S5 na 70% území, to je naprostá mimořádnost.
Tady včera trop nepadl, takže to mi nevyšlo, každopádně bylo přes 29°C. Dneska už jedeme přes 32°C, což je taky pozadu oproti mým předpokladům. V noci ale krásných 12°C, byt jsme vyvětrali na 20°C, což je úžasný.
Zejtra se pravděpodobně nevyhneme 37°C, aladin to kreslí více výhodně, respektive v oblastech jako minule, ale mám obavy, že se to usadí zde, tady je ten vzduch už hodně přehřátý a vysušený. V pondělí pravděpodobně dosáhneme i přes přechod fronty na 35°C, dle předpovědí bez kapky deště. Což je jedno, dělal jsem dneska zkušební výkop v sadu v osluněné části a došťoural jsem se do 15 cm, bez známek sebemenší vlhkosti. Pod tím je půda tak přeschlá, že rýč na ní nereaguje. Tohle jedna přeháňka ani nezvlhčí... Jen si zlehka tipnu, že v Prostějově bude poněkud vlhčeji
.