Ahojky,
Vidíš a o tom ta naše diskuse je, co bylo dříve - sluunce nebo člověk, ... nebo obojí? Jak víš, přikláním se ke sluneční variantě z tím, že člověk přítápí.
Proto se chci bavit spíše o míře člověčího přitápění, nikoliv o člověku, coby hlavního činitele ve změnách klimatu. To mně přijde jako hodně troufalé tvrzení, které je spíše přáním těch, kteří se přejí státi řediteli zeměkoule. A politická rozhodnutí, která mají vést ke snížení obsahu CO2, o dalších škodlivinách skoro nic, (když tu je ten zločinný plyn a stále se k němu vracíme, tedy ne já
) tomu nasvědčují. vstali noví bojovníci, pardon ředitelé zeměkoule, kteří se rozhodli bojovat proti větrným mlýnům CO2 biomasou a větrníky, podporou slunečních článků, jak ušlechtilé a tažením proti jaderným elektrárnám - v tom musí být nějaký čert, když to neprodukuje CO2, zavřít, zakázat, z takovou tu naši zelenou planetu před přelidněním nezachráníme. Ono by se mohlo ukázat, že technologicky vyčistíme vzduch bez OZE a ředitelové zeměkoule by neměli co dělat.
Ono to je logické, uhelky sice smradí, ale jsou kontrolovatelné zelenými odpustky, velký to příjem pro velká GURU new order.
Že jdou do kytek severní Čechy nebo Ostravsko, to přece nikoho nezajímá, ať se dusí prachem pitomci, Zemi přece hrozí přelidnění, tak co, bude pár lidí méně.
Při vší úctě tento způsob uvažování oné zelené elity vozicí se v drahých sportovních vozech (viz nedávná studie německých novinářů) je úděsný.
Nediv se, že to chci tady trošku rozkrýt a poukazat na to, že CO2 nemusí být tím největším strašákem, ale úplně něco jiného, co odbydeš ve svých odpovědích jednou větou. Všechny ostatní smrady i prach, dehet apod, KROMĚ CO2.
To je pro podstatné, neboť to dýchají mé děti, tři čtvrtiny dětí v ČR, herdek
Tyto dětí žijí ve velké části na betonových sídlištích, kde je stísněný prostor, exhalace, psí hovna, v létě vedro a v zimě bláto,špína a deprese. Proto považuji za nutné zde o tom psát, neboť zmírněním exhalací a ozeleněním měst i sídlišť získají na tom všichni včetně tvých dětí, pokud děti máš nebo je budeš v budoucnu mít. Pomůže to i malým dílem klimatu, rozhodně více, než stavěním větrníků po kopcích. Za každým větrákem si domysli další tunu spáleého uhlí navíc a onen svinčík, co to dělá.
To vše vím ne na sto procent, nýbř na procent 1000. A neříkej mi, že děti nechceš, neboť bys přelidnil zemi