Tak přímej zásah, JZ bouřka postupující delší trasu z Německa málokdy zklame, dnes o proti bouřkovým předpovědím rovnou překvapila nejeden výpočetní model

. Když se to blížilo vypadalo to dost hrozivě, blesk jeden za druhým, mnoho z nich i do země, jeden švihnul do 500 m od vsi. Trochu mi to připomínalo supercelu s krupobitim z června 2016, ale nakonec supercela tohle určitě nebyla, jen hodně silná bouřka s krásným shelfem na čele.
Liják slušnej, letos první víceminutový liják, nejspíče i nejsilnější bouřka za poslední 2 roky

. Žádný drama to nebylo, ze začátku přinesl déšť jen silnější vítr, pak už jen lilo a lilo. Zatím napršelo 15 mm, už to o moc větší nebude. Pokud se zadaří a projde ještě zítra srážkový pásmo, tak ne jen že bude riziko růstu hub, ale smrdí to i otavama

. Ovšsem, stačí aby se v druhé půlce srpna usadil vyšší tlak a budeme mít po ptákách, než jak se tady zasnil Wenzel nad pokračujícím trendem.
Edwinak se taky konečně dočkala

.
Edit.: všiml jsem si, že jsem označil bouřku s úhrnem 15 mm jako nejsilnější za poslední 2 roky, to je smutný Mneji vid, važ si toho jak je k tobě počasí štědré