Ano, predpoved se neustale vyviji a upresnuje, od toho je to taky predpoved
Bohuzel ovsem opet v podobnem duchu, tedy srazky vyhradne ve V castech republiky. Nejsem neprejici a sam mam relativne dost, jen me zarazi s jakou setrvacnosti se srazky stahuji na V a pritom od vychodu nechodi. Takovych klasickych 80:20 nebo mozna jeste vice ve prospech V. Ale coz, nekolik let tam byla dost sucha mista, ty jsou tedka uz spis na Z, tak se treba nekdy srazky dostanou i tam. Nebo treba ne... jakoby nejaky prokleti ci co... jo a v Italii a Dalmacii at se to klidne vyprsi ted v zari, zacatkem rijna letim na tyden do Zadaru
Jinak teploty ve vyhledu mi taky nijak extra nizke neprijdou, pokud to vyjde, pocasi bude mit oproti kalendari naskok tak 2-3 tydny, nic dramatickeho. Pamatuju na jedno zari, to jsem byl na stredce asi ve druhaku, takze tak cca 15 let zpatky a to cely jeden tyden prselo s teplotou tak kolem 12C. Bylo to nejak v prvni druhe dekade myslim. Na horach uz snezilo. Tomu bych uz rikal razantni ochlazeni. Ale to taky byly roky, kdy se neco podobneho mohlo stat i v polovine cervna, slo o chladnejsi obdobi. No nic, nemusi zacit zrovna snezit, soucasna predpoved mi zatim dost vyhovuje. Srazky litaji ode zdi ke zdi a krome zminovaneho vychodu tento tyden, mi momentalne Meteoblue ukazuje na Vyzlovce pondeli 10-20mm pri 13C
jako bych to privolal.
Dnes v Praze bude letni den na 100%, ale hlavne ze uz ne tropicky. Stacilo. Osobne si myslim, ze zari pojede v duchu predchozich mesicu a otepli se zas na konci mesice, na tzv. leto sv. Vaclava kdy by se mohly vyskytnout pri soucasnem klimatu nejspis i letni dny, nasledovane pak 2 tydennim obdobim babiho leta se zaplavou barev a ukoncene frontami v pulce rijna. No zase jsem se zasnil
dobrou noc!