Já teda nějak nemam potřebu komentovat každý mm srážek co nakape, ani v tom nevidím smysl, když to za nic nestojí a ničemu to nepomůže..
Tady za srpen 98 mm, září 55 mm, ale lesy jsou suché na troud, bez hub a bez života. Potok taky pořád nic.
Nicméně aby řeč nestála hned z kraje října když přecházela přes Moravu slušná fronta ale rychlá fronta se srážkami s oranžovými odrazy, tady tady v tu dobu ze 2 na sebe navazujících přeháněk nalilo 9 mm ve velmi silném lijáku během pár minut. Letěl jsem v tom zrovna venku zavřít dobytek a domu sem přišel taky jako dobytek, během pár vteřin provazy deště. Tak to mě fakt dostalo. Pak se ochladilo během dne z 20°C snad na nějakejch 7°C.
Na dnešek ve srážkoměru 5 mm, ale na louce asi 200 m daleko jen 3,5 mm. Dám ty srážkoměry vedle sebe, nějak nám to hapruje na tak krátkou vzdálenost. Přitom odhady odrazů se taky přiklánějí ke 3 mm. To by pak znamenalo, že jsme celý rok měřili srážky blbě a měli bychom si ještě 1/3 srážek odečíst nebo co
.
Výhledy jsou na mě těžký hnus, ALE to nejhnusnější období pro mě již končí a podzim je už snesitelnější, tam si už to hezké najít dokážu.
Otazné jsou úterní mrazíky, zatím to vypadá bledě, ale v říjnu už na mrazíky nadávat nebudu, ty už tu jsou běžné.