Zdravím z Prostějova, tady počasí katastrofa, slunné dny, aby člověk pohledal, zato prší jak blázen. V zahradě maršuji mezi kapkami deště jak divej a sobotní fajnování omítek v tom dešti, to byla katastrofa. Spadlo ten den 20mm a já s máti v jedné ruce filcovací houbu a druhé ruce deštník, jinak bychom byli za okamžik durch mokří. Pak následovaly dva dny sice chladné, ale alespoň slunné, kdy vše solidně oschlo a my mohli pokročit dál, abychom mohli o víkendu konečně něco namalovat silikátovými barvami. Dnes jsem pro jistotu byl v kanclu, neboť jsem čekal srážkový armagedon, který podle předpokladu přišel a nadělil dalších 22mm a to venku ještě stále prší. Poprvé v životě jsem na volejbal šel s deštníkem. To se fakt nedalo. Fuj. Průtrž mračen. Celkem za říjen už máme necelých 48mm. A tak se modlím, aby to předpovídané babí léto bez nízké oblačnosti vydrželo alespoň do konce října, nebo dát takové srážky ještě jednou či dvakrát, tak budu kupovat preventivně loďku.
Dnes v počasí Karas konstatoval, že tak zalito, jako teď, nebylo v Ćesku už dost dlouho. A vytasil mapku ČR, která byla prakticky skoro celá zelená s nasyceností větší než 90%. Když to srovnávám se zdejšími komentáři, jak furt lamentujete na malými srážkami, tak nevím, kde soudruzi s ČHMÚ udělali chybu. Jinak konstatuji, že zimu jsme si odbyli z větší části v říjnu. Takže pokud koukám do záznamů posledních několika let dobře, tak nejméně do Vánoc máme se studenými vpády splněno..., takže z blížící se zimy nemám vůbec žádný respekt, dovolil bych si tentokrát tvrdit, že podprůměrná zima z následujících zimních měsíců rozhodně nekouká.... CIAO