Ono je to s tou zimou každá rok podobné: nejvíce sněhu/mrazu bývá v lednu - děti jezdí na lyžák a téměř každým rokem mají nějakou kalamitu - buď je moc sněhu a zavátá silnice ( vloni ) nebo namrzají a padají stromy a vypadává elektřina ( předloni ) případně pro zpestření silné mrazy + vichr ( dva roky zpět ) apod. Letos tomu asi nebude jinak, možnost, že by se tato nepříznivá synoptika udržela i po novém roce snad není příliš velká. Jsem zvědavá zda si i my zalyžujeme, po Vánocích jedeme na Velký Javor na Šumavě, ubytování máme ve výšce 1 500 mnm, vloni tam bylo sněhu oproti šumavskému Špičáku dost, no letos se nechám překvapit...
Jinak jsem zvědavá na dnešní srážky, ráno to dle radaru vypadalo nadějně ( tedy mně už stačí do těch 2mm), ale díky větru to pásmo přechází rychle a trhá se, takže budeme rádi za mm a možná ani to ne. Včera ten sníh byl příjemný, ikdyž u nás to rozhodně nevypadalo tak jak krásně zachytil JardaMax, nicméne střechy byly chvilku bílé - a děti měly radost - jsem už skromná