Zdravím,
tak zde dnes po delší době teplota v maximu přes 10°C, konkrétně 11,2°C; nyní v 18:00 hod. je ještě +9°C.
Srážky, jak jsem před pár dny psal, tak ty sbíráme od půlky listopadu po mm - 8.1. = 1,9mm, 9.1. = 2,4mm. Na zítra do rána možná pár desetin, pak dlouho nic.
Výhledy na dalších 7 dní pro někoho možná super (pokračování zimy/
nezimy)
, pro mě katastrofa
Příští týden se s rodinou chystám na 3 dny do Krkonoš, tak snad tam pro nás něco málo sněhu zůstane. Momentálně tam při +3°C slabě prší
Čekání na "normální" projevy středoevropské zimy u mne tedy zatím stále pokračuje. Názory jsou zde různé, ale z mého pohledu ten vývoj prosinec 2019, leden 2020 (VT, inverze, teplo ve výšce, minimum srážek) zde v Polabí zatím moc normální není a to ani srážkově a ani teplotně. I na nížinu tedy nic moc....
V loňském roce jsem zde četl některé komentáře, jak je vývoj počasí normální. Já osobně jsem až na výjimky (např. v srpnu) patřil mezi ty časté uplakánky a stěžovatele - nynější vydané zhodnocení loňského roku v ČR od ČHMÚ mi dalo za pravdu a loňský rok byl tedy opět extrémní.
Doufám, že letošní rok 2020 bude z pohledu počasí celkově lepší (opět podotýkám z mého pohledu, někomu jinému možný vývoj v loňském roce vyhovoval a to stejně jako současné lednové počasí). Zatím to tak moc nevypadá a když pominu ty teploty, tak od počátku roku nám zde asi začíná znovu narůstat srážkový deficit posledních let. Bohužel.