Ahoj vsem, v poslední době sem bohuzel moc nepřispívám, ale diskuzi si samozrejme stále se zájmem čtu a verim, že ted sem budu i častěji sám psát. Co se týká uživatelé mnej, tak přestože s nim v mnoha věcech nesouhlasim, zejména co se týká GO, tak ohledne sucha v naší oblasti a srazek minulých dní mu musím dát za pravdu. Ja jsem tento týden na dovolené v Krkonoších, takže minulá srazkova epizoda mně v naší oblasti minula, ale jak co se týká údajů ze srazkomeru, tak i podle hladiny řeky Hané musím říct, že další podobné srazky by uz v naší oblasti, kde problém se suchem aktuálně opravdu není, mohli způsobit nějake problémy. Na to, že u nás spadlo odhadem za tuto srazkovou epizodu asi kolem 25 mm, tak Haná se zvedla téměř o půl metru a k dosažení 1.SPA chybělo asi jen 17 cm, což není moc. Samozřejmě 1.SPA není žádná katastrofa, ale je na tom vidět, že i přes velmi suchý leden a vlastně celý průběh zimy, je například v naší oblasti půda hodně nasycena. Další srazky i tak samozrejme uvítam, prtoze jsou stále potřeba, ale když jich bude více hlavne v Čechách, kde to opravdu potřebují, budu jedině rád a moc jim to preji, protože sám za poslední roky moc dobře vím, co je to sucho. Výhled je srazkove snad celkem nadějný, mohla by se doplnit voda, tam kde to potřebují, ale zároveň by snad neměly srazky způsobit žádné větší problémy, tam kde je půda nasycena. Teploty bohuzel stále nadprumerne a jiné to asi nebude. Letošní zimu dle mého názoru, přestože je teprve začátek února a zima může překvapit i v druhé polovině března, ale můžeme v nizinach odpískat. Co se týká zimních projevů, je jednoznačně nejhorší co pamatuji a dost možná i nejhorsi vubec v novodobé historii a nevidim žádný náznak toho, že by ji mohlo v jejím závěru cokoliv zachránit. Ja si užívám snehu zde na horách a jsem moc vděčný, jaké stesti jsem měl, že ho zde napadlo přes týden tolik a vše je krásné bile, doufám ve vlhké jaro a pokud mozno i léto a jako milovnikovi zimy mi nezbývá nic jiného, než doufat, že ta příští bude o parník lepší než ta současná.