od Adi » 22. 02. 2020 19:28
Mike:
Mně jde o slušně vedenou diskusi, nikoliv o zesměšňování oponentů a podobně. Příště za podobné argumentační fauly budu házet mínusy. Doposud jsem nic takového zde nedělal. Doporučuji přečíst ještě jednou onen článek na wiki, který jsem zde dával. Neodpověděl jsi mi na mé dotazy zřeba ohledně Marsu. Tvé povšechné odpovědi nevysvětlují proč zrovna nyní se tam taky otepluje.
Mé postoje jsou zde známy a jsou konzistentní - je možno dohledat. Kupodivu nejsem ani proti myšlence, že člověk GO napomáhá, přítápí. Že škodí často přírodě. Je to zde dohledatelné na vláknech, není to názorový přemet. Ostatně bydlím na Ostravsku. To snad stačí. Vliv vidím a cítím doslova, fyzicky. Ten smrad je lahůdkový někdy. Jde jen o míru vlivu na celou planetu, nikoliv na jeden region. To považuji za diskutabilní a o to se zde budu prát. Prát se budu i za rozumná řešení, ne, ty, co prosazují alarmisté. To je hotový armageddon. Cesta do pekel.
Co mně na klimaalarmismu vadí nejvíce, že se přetavil do politického boje s cílem změnit lidskou společnost. Kdyby šlo o zvýšení senzitivity vůči přírodě, nejsem proti, nicméně tyto snahy zasahují daleko dál. Zažil jsem komunismus a když čtu věci kolem alarmismu a názory mnohých, tak mám pocit, že se vrácím v čase o více, než 50 let. Rétorika velmi podobná.
Přitom političtí alarmisté prosazují zcela nesmyslné projekty, třeba již zde zmíňované elektrovozy v kombinací s OZE za doprovodného útumu klasických zdrojů a to včetně jaderek. Nebavím se o zemědělství, škody, které napáchal alarmismus tam, jsou nevyčíslitelné. Další nevyčíslitelné škody dělá třeba novodobě svazácká úderka climate extinction. A věřím, že se najdou názory ještě extrémnějšího rázu. A to mně skutečně děsí. Proto zde se možná zbytečně hádám, neboť se obávám nové totality, akorát v rudo-zeleném hávu. A není to žádná konspirace, stačí si projít jejich extrémistické názory, postoje.
Tož toliko
Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky