Ahoj, březnovou zimu někteří z nás (včetně mne) předpovídali s jistotou již v lednu a ehjle je to tady, modely nám jaksi na delší období zchládly, ty tam jsou teploty patnáct a výš. Ono je to docela logické, oceán nadopovaný teplem je touto dobou nejchladnější a níže se rozhodly vstoupit na pevninu ve větším počtu. Koukal jsem, že Aahaz alias Skeeve tipuje letní den už v březnu, nad tím teda docela kroutím hlavou. Ne, že by to nebylo nereálné, neboť kdyby fouklo ze Španělska od JZ, které je už hodně prohřáté, tak by se tak mohlo skutečně stát, ale tentokrát to vypadá, že JZ teď minimálně na 14dnu nebude skladem. Navíc i nad Pyrenejským krajem se má ochladit. Když v pátrám v pamětí (nikoliv ve spisech, které nemám), pamatuji tuším někdy jaro 2007, kdy v březnu byly běžně teploty okolo 20st. a v Alpách jsme počátkem dubna lyžovali v Aprici na dálnicích sněhu mezi rozkvetlými loukami. A k bývalé přítelkyni jsem 15km za Prostějov jezdil na kole v tričku a kraťasech, takové bylo tenkrát březnové teplo. Pokud bych netrefil rok, tak mne opravte. Ale na 99% by to měl být 2007. Jinak dnes ráno 7st., max. 10st. Srážky neměřitelné množství, aspoň, že prší potřebným, tady vody dost. Měl jsem reklamaci teplotního čidla před pár dny z Děčína, hlásím, že čidlo v pořádku, nutno uznat, že tentokrát měl JABO pravdu, díval jsem se na teplotu dříve u obědového kotlíka, jenže teplota ještě během dne stoupala, což vzhledem k silnějšímu větru nebylo venku moc znát, a tak jsem uváděnou teplotu považoval za max. dne. Podobně se tak dělo v neděli před tím vichrem, přes den teplota bezpečně pod 10st. a večer jedu na tenis,vyjdu z haly a praštil mne velmi teplý luft úplně přes nos. Přijedu domů ve 22h a 13st. Za to by se nestyděl ani červenec, ale za dvacet minut přišla smršť, že jsem byl vykulený, aby nám ještě něco neuletělo. Já už mám fičáků dost, na rozdíl od Kapra už bych si přál méně temperamentnější počasí alespoň na nějakou dobu. CIAO.