Uživatelské menu

Statistiky

• Příspěvků dnes1
  • Příspěvků včera3
  • Celkem příspěvků98490
  • Celkem témat1126
  • Celkem členů5517
  • Nový uživatelPruwan
  • Toplist
    Kdo je online

Předpověď počasí na únor

Předpověď počasí v České republice na kratší i delší období, které sestavují samotní uživatelé - amatérští meteorologové.

Re: Předpověď počasí na únor

Příspěvekod karel » 25. 02. 2020 16:43

Tak zde již 115mm za únor .
karel
Nováček

Registrace: 09. 12. 2014 18:41
Nadmořská výška:

Hodnocení: 0

Co je to hodnocení?

Příspěvekod kebull » 25. 02. 2020 16:56

godlike
Vskutku pekna a hlavne podrobna mapka, jsou tam snad vsechny potoky :) Krasne je videt, ze JV od Prahy je srazkove trosku jinde a i letosek (vlastne od cervence) tomu odpovida. Predtim bylo fakt sucho i u nas, tedka jsme ale uplne v pohode. Loni u nas byl prakticky ten prumer, neco pres 600m.
kebull
Nováček

Registrace: 01. 02. 2010 20:18
Nadmořská výška:

Hodnocení: 21

Co je to hodnocení?

Příspěvekod CtiborV » 25. 02. 2020 17:29

Chčije a chčije - dnes jen 4.6 mm, ale vytrvalý déšt. Velmi mě překvapil obrat v modelech na pátek, kdy jsem si už chystal práci v lese a najednou tu vidím přechod TN se sněžením. Já jsem věděl, že zima přece jenom začne :).
Z podhůří nízkého Jeseníku zdraví Ctibor Venus. Data z meteostanice : http://ctiborvenus.eu/pocasi
CtiborV
Nováček

Registrace: 23. 10. 2008 19:04
Nadmořská výška:

Hodnocení: 4

Co je to hodnocení?

Příspěvekod francek » 25. 02. 2020 18:09

No jako Honsová tam vidí těžce chladný polární vzduch a já teploty ráno čtvrtek 0, pátek -1, sobota-3 a sněžení? To se nechám překvapit, možná v pátek ráno bílo bude, rekord této zimy 2 nebo 3 cm?
francek
Nováček

Registrace: 26. 07. 2016 06:32

Hodnocení: 1

Co je to hodnocení?

Příspěvekod Troll » 25. 02. 2020 18:24

No tak včera jsem definitivně odepsal tuto zimu jako jedinou bez jediného skutečného zimního projevu a sněhové pokrývky v nížinách zde na SZ a ejhle, možná noc na pátek může ještě nějaké bílé překvapení (před koncem meteozimy) nadělit. Od středních poloh to vidím realisticky na cca 10 cm sněhu. Zde dole spíše max. slabá pokrývka na pár hodin, ale trefí se to zřejmě do termínu v 7. hod. ráno. Zůstává pouze otázkou, zda se to chvíli udrží i zde ve 200 m. n. m. Nad 300 m. je to velmi pravděpodobné. Takže jinými slovy může se jednat nakonec o nejzajímavější projev této zimy - nezimy zde.
Troll
Mírně pokročilý

Registrace: 10. 10. 2010 20:51

Hodnocení: 38

Co je to hodnocení?

Příspěvekod kapr » 25. 02. 2020 18:51

pátek vypadá hodně zajímavě, hlavně nás čeká opět větrno... uvidíme, kam se to posune, ale může to zase skončit průserem.. a vítr může nadělat opět větší paseku než sníh. Uvidíme, tento únor se mi docela líbí, když už není tak zima tak je aspoň hezky čerstvo.. to mám rád. Zatím nám gfs dává na pátek 70 km/h, ale může to ještě skončit opravdu všelijak. Sníh tu žádný nečekám, bude teplo.
https://www.weatherlink.com/embeddablePage/show/57bd9b1fcb98436b81959e278be157c1/summary
kapr
Mírně pokročilý

Registrace: 30. 04. 2008 16:04
Nadmořská výška:

Hodnocení: 41

Co je to hodnocení?

Příspěvekod JohnBattler » 25. 02. 2020 19:09

Na východ od Prahy dnes celý den drobně pršelo. Čím více na východ tak tím více. Jsou to sice jednotky mm za celý den, ale počítá se to. Letošní únor bude srážkově na mnoha místech rekordní a kdo ví zda nebude i plošně rekordní v ČR.

Pátek se nám vykresluje opravdu slušně, v nížinách bude padat asi hodně mokrý sníh a nebude se moc držet, ale pokud ho napadne za krátkou dobu dost, tak se na pár hodin asi vytvoří rekordní pokrývka této "zimy". Tak jsem na to zvědavý. Přezouvání na letní gumy se tedy odkládá zatím na neurčito. Březen se zatím tváří relativně chladně a bude to ze začátku cca dlouhodobý průměr (což je v nížinách cca 7/0°C).

Jinak některé řeky mají teď velice slušnou vodnost. Tyto situace bychom si do budoucna neměli nechat protéct mezi prsty a ta voda z řek se musí dostávat do krajiny nebo alespoň zadržovat v nádržích. Nesmí bez užitku odtékat. Bohužel v současnosti spousta vody bez užitku odteče.
JohnBattler
Nováček

Registrace: 24. 01. 2018 16:51

Hodnocení: 14

Co je to hodnocení?

Příspěvekod Orangutan » 25. 02. 2020 21:29

Orangutan
Nový člen

Registrace: 18. 08. 2019 07:19

Hodnocení: -1

Co je to hodnocení?

Příspěvekod mnej » 26. 02. 2020 00:12

Ahoj, březnovou zimu někteří z nás (včetně mne) předpovídali s jistotou již v lednu a ehjle je to tady, modely nám jaksi na delší období zchládly, ty tam jsou teploty patnáct a výš. Ono je to docela logické, oceán nadopovaný teplem je touto dobou nejchladnější a níže se rozhodly vstoupit na pevninu ve větším počtu. Koukal jsem, že Aahaz alias Skeeve tipuje letní den už v březnu, nad tím teda docela kroutím hlavou. Ne, že by to nebylo nereálné, neboť kdyby fouklo ze Španělska od JZ, které je už hodně prohřáté, tak by se tak mohlo skutečně stát, ale tentokrát to vypadá, že JZ teď minimálně na 14dnu nebude skladem. Navíc i nad Pyrenejským krajem se má ochladit. Když v pátrám v pamětí (nikoliv ve spisech, které nemám), pamatuji tuším někdy jaro 2007, kdy v březnu byly běžně teploty okolo 20st. a v Alpách jsme počátkem dubna lyžovali v Aprici na dálnicích sněhu mezi rozkvetlými loukami. A k bývalé přítelkyni jsem 15km za Prostějov jezdil na kole v tričku a kraťasech, takové bylo tenkrát březnové teplo. Pokud bych netrefil rok, tak mne opravte. Ale na 99% by to měl být 2007. Jinak dnes ráno 7st., max. 10st. Srážky neměřitelné množství, aspoň, že prší potřebným, tady vody dost. Měl jsem reklamaci teplotního čidla před pár dny z Děčína, hlásím, že čidlo v pořádku, nutno uznat, že tentokrát měl JABO pravdu, díval jsem se na teplotu dříve u obědového kotlíka, jenže teplota ještě během dne stoupala, což vzhledem k silnějšímu větru nebylo venku moc znát, a tak jsem uváděnou teplotu považoval za max. dne. Podobně se tak dělo v neděli před tím vichrem, přes den teplota bezpečně pod 10st. a večer jedu na tenis,vyjdu z haly a praštil mne velmi teplý luft úplně přes nos. Přijedu domů ve 22h a 13st. Za to by se nestyděl ani červenec, ale za dvacet minut přišla smršť, že jsem byl vykulený, aby nám ještě něco neuletělo. Já už mám fičáků dost, na rozdíl od Kapra už bych si přál méně temperamentnější počasí alespoň na nějakou dobu. CIAO. :jasno:
mnej
Nováček

Registrace: 09. 10. 2016 22:09

Hodnocení: 16

Co je to hodnocení?

Příspěvekod Adi » 26. 02. 2020 11:43

Ahoj,

Ten pátek vypadá zajímavě, ovšem jen přechodná věc, pak se zase výrazně oteplí. Modely sem dávají 5 cm vlhkého sněhu, tož jsem zvědav, jaká bude nakonec realita. Výrazné oteplení nebude spočívat ani tak ve výrazném hrbu v sobotu, ale v tom, co bude po tom, protože se dostaneme do opět teplého JZ až Z směru proudění s teplotou ve výšce jen lehce pod nulou, což dá denní maxima s přehledem 6 až 10, resp. 8-12.
Nějaké to uklidňování větru příjde na pořad dne až v druhé pentádě března, začátek bude tedy teplý s dubnovými hodnotami resp. teplotami, které bývají na konci prvního jarního měsíce. Souhlasím s Mnejem, vítr by si mohl dát opravdu pausu. Zde na chvíli přestane během přechodu níže v pátek k ránu, pak zas a znova.

Tož toliko

A.

Ps. Včera napršelo 7,5 mm srážek, během dne 5, večer ten zbytek, maxima vystoupala před večerním deštěm na 11,5.
Aktuálně zataženo, větrno a teplota na 7
Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky
Adi
Mírně pokročilý

Registrace: 16. 09. 2008 19:51
Nadmořská výška:

Hodnocení: 44

Co je to hodnocení?

Příspěvekod Tomáš.Malek » 26. 02. 2020 12:49

"Ostatně si myslím že vzhledem k nulovým zásobám sněhu stačí na jaře dva tři týdny teplého a suchého počasí a bude zase zle" ano tuto větu mě Troll sebral z úst a přesně to samé tu tvrdím i já! Vydatné srážky v tekutém stavu v zimě jsou k ničemu protože odtečou a jen část se vsákne. Mnohem zásadnější a prospěšnějsí je sníh který neutíká do řek a do moří a odtavá postupně během jara! Ten ale úplně chybí! To že únor prochcal je možná lepší než drátem do oka ale dlouhodobě to nic neřeší. Bude li nedej bože zase slunečné a suché jaro které si bude hrát na léto teplotami a množstvím slunce tak za ty tři týdny tu máme opět sucho jako řemen! Pršet prostě musí pravidelně i v teplé části roku a aby pršelo "do foroty" jenom v zimě je na hovno. To zkrátka nestačí. Jinak je krásně vidět že tu pomalu máme podnebí odpovídající tropům když právě léto je extrémně horké a suché a prší jenom v zimě. To je totiž právě ono období sucha a období deště jak to chodí v Africe.
Tomáš.Malek
Nováček

Registrace: 12. 02. 2010 01:06

Hodnocení: -7

Co je to hodnocení?

Příspěvekod mnej » 26. 02. 2020 13:53

mnej
Nováček

Registrace: 09. 10. 2016 22:09

Hodnocení: 16

Co je to hodnocení?

Příspěvekod Adi » 26. 02. 2020 13:57

Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky
Adi
Mírně pokročilý

Registrace: 16. 09. 2008 19:51
Nadmořská výška:

Hodnocení: 44

Co je to hodnocení?

Příspěvekod Rade » 26. 02. 2020 15:28

Tomáš.Malek
Jdi brečet někam jinam! Čechy na tohle čekaly celou věčnost! Je to dar, že v únoru tak krásně prší. Když tvrdíš, že je to k ničemu, je to další důkaz tvé věčné nespokojenosti a potažmo psychické poruchy kterou si tu nemusíš vylévat.
Myslím, že mohu mluvit za většinu obyvatel Čech, když řeknu, že jsme nesmírně vděční za únorové srážky, které nejen že krásně vsakují, ale místy už jich je množství, že by se mohly doplňovat spodní vody. Takže rozhodně to není k ničemu, ty nevděčný, neustále nespokojený uživateli :) .
Navíc když nás v pátek pravděpodobně čeká sněhový nášup...
Rade
Nováček

Registrace: 04. 02. 2012 21:17
Nadmořská výška:

Hodnocení: 30

Co je to hodnocení?

Příspěvekod aviv » 26. 02. 2020 15:55

My srážky potřebujeme stále: bohužel poslední fronta přešla jen s minimem srážek a vítr vše vysušil.
aviv
Nováček

Registrace: 01. 03. 2010 16:03
Hodnocení: 2

Co je to hodnocení?

Zpět na Předpověď počasí