od Adi » 09. 03. 2020 21:17
Ahoj,
Zkraťme to.
Zkrátka a dobře, jak bývá poslední dobou zvykem: Přepneš vypínačem a místo větru s frontami a deštěm a níží bude zde stát vysoký tlak. Na jak douho si netroufám hádat, nicméně větrné počasí s nížemi trvalo cca 2 měsíce, takže? Znamená to po echt teplé vložce hodně velkou teplotní amplitudu, ostatně něco z toho bylo i dnes. V 7 ráno -4, přes den +10 a nyní necelé +2.
Těžko říci, zda vyjde GFS či ecák, nšco mně říká, že tentokráte má více pravdy GFS. Ranní ecák tohle měl tam taky, akorát ne v takové míře. Čili, asi během příštího úterka přejde přes nás studená fronta, za kterou se hnedle natáhne VT. Na míře studené advekce poté se modely ještě neschodly. Jisté je, že, žel se budeme bavit o vlivu výše. A asi na dlouho. Obvykle tohle přišlo v dubnu, takže hádám, že to i během dubna skončí. Letos je vše nějak ... posunuté.
Přeji pěkný večer.
A.
@Tomas.Malek. Promiň Nedá se to číst. Ještě si pominul Coronavir, pak raketový pád akcií na burze alias černé pondělí, pokles cen ropy a ... něco jsem vynechal? Jo, katastrofální krizi, která naprosto jistě příjde.
Mezi námi se vždy něco najde k černočernému vidění světa.
Pardon za off topic, už se to nedá. Máš přitom pěkný racionální vhled, ve smyslu vnímání změn počasí, ale když do toho vložiš tolik frustrace z toho, co stejně neovlivníš ... tak je mě to moc líto. Přeji ti pěkné dny, Budou.
Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky