U nás něco kolem 8 mm, v noci se mi ani nechtělo spát, jak krásně pršelo. Skoro jsem už ten zvuk padajícího deště ani nepoznal.
Jinak bez ohledu na to, jak to dopadlo si myslím, že velká obezřetnost, co se týče srážek z této epizodky, byla rozhodně namístě. Ano, GFS i Aladin tam měly solidní srážky, ale jejich určité nedostatky zapříčiňující časté srážkové "přehánění", jsou známé. Takže mě víc nahlodal až včerejší odpolední výstup ICON, který je srážkově takový protipól k GFS a Aladinovi a najednou nám tam dal taky solidní srážky. Každopádně jsme zase po dlouhé době mohli sledovat trend přibývání srážkových úhrnů s blížícím se časem ke srážkové události, tak doufejme, že to bude pokračovat.
Teď budeme muset přežít několik dnů s nepříjemným studeným větrem. Na druhou stranu právě ten vítr by nás - aspoň doufám - mohl ochránit před ranními mrazy. Je to vždycky něco za něco. Hlavně doufám, že žádný další studený vpád během následujících 2-3 týdnů už nebude, stromy jsou obalené květy, jak asi loni ušetřily energii, když na nich nebylo v podstatě nic.