Já teda nestačim zírat co s těma srážkama modely udělaly . Sleduji to jen sporadicky, aby mě nejeblo- a hlavně to už pomalu považuji za ztrátu času, stejně je ve výsledku jinak.
Když se tak dívám na aktuální MSG, tak ten průtah od atlantiku je neskutečný, trochu se obávám, že tu fronta profrčí a ani čecháčci nestihnou otevřít deštníky .
Víkend měl prakticky propršet, a je z toho takřka nic. U nás zaprší jen dnes, už za chvíli se to začne nasouvat a šlus. Určitě schvaluji úroveň zdejší diskuze, ale velmi často je tu mnoho povyku pro nic. Jako senzaci bych považoval, že na Kolínsku místy napršelo 20 mm, to bylo nečekané a velmi žádoucí. Okolní sumy jsou škoda mluvit.
Já si jen dovolím zpochybnit květen a čekat od něj to co loni, tak nějak se obávám, že jsme si to letos "vyžrali" už v únoru. A aby se opakovaly charakterem stejné měsíce 2 roky po sobě, to se moc často nestává.
U nás už vyschla nejvlhčí část zahrady, včerejší výkop to potvrdil. Vlhkost v jílové půdě okolo 30-40%, na duben slušný . A pobavil mě dnešní nadpis na CHMI, "Neváhejte s polibkem pod rozkvetlou třešní.
V nížinách bude třešeň 1. května na mnoha místech odkvetlá." Vtipné to je, my nejsme nížina a třešně tu jsou odkvetlé dobrých 14 dní . V nížinách to bude ještě o 1-2 rychlejší. Jako neni to mimo mísu, jen bych asi volil jinou skladbu slov, nebo ten článek uveřejnil o 4 týdny dříve .