Ahoj, tak se zdá, že Ovarových 60mm pro Prostějov do úterka tentokrát neklapne. Skoro vždycky to nějak kolega trefil, ale tentokrát to vypadá, že vsadit to do banku, tak by projel i gatě.
Z nočních srážek nakapaly 2mm, přes den bylo v přeháňkách jen pár neměřitelných kapek, za celý duben jsme měli 4mm. To květen hravě překoná. Střecha zatím ok, nikde nezatéká, jsem spokojen zatím jen tak napůl, neboť až pořádný déšť prověří, zda-li je to opravdu kvalitně vše povařeno. Koukám, že máj - lásky čas, budeme muset aplikovat o měsíc dříve, neboť zde najít ještě nějaký kvetoucí strom, to už je zázrak, vše odkvetlo. A tak mi s manželkou musela stačit na májovou romantiku jedna opožděně kvetoucí větvička na hrušce.
Pokud nebude nějaká mrazová apokalypsa, tak hrušek, ringlí a švestek bude tolik, že se mi polámou stromy, jestli to budou schopny unést. Vzhledem k začínajícímu pokročilému vývoji plodů, by nějaký květnový mrazík už ovoci neměl nijak extrémně ublížit. Čím větší plody budou, tím menší riziko zmrznutí při mrazíkách. Myslím, že v současné době, i kdyby by byly -2st, už by se nemělo nic moc pokazit. Aktuálně 9st. a polojasno. Koukám na radar, blíží se sem nějaké pásmo, tak možná pár desetinek mm přidám do bilance. CIAO.