JABO - diky za odkazy, zejmena rozhovor je super. Rika veci polopate, tak jak si je mysli, coz je mi sympaticky mnohem vic nez nejaky politicky prazdny kecy, nebo naopak sokujici prohlaseni alarmistu o 500 letem suchu, jen aby na sebe upozornili. Ja si vazim vody vic i v Praze, zvlast potom, co mi prislo vyuctovani za lonsky rok a to jsme nijak neplytvali ani predtim. Vyssi cena je ale podle me spravna, hodne lidi donuti vic premyslet. Vim, ze to musi byt slozita politicka situace a ja bych rozhodovat v realu nechtel, ale kdybych hral treba jen nejakou PC hru, tak bych to udelal tak, ze bych vzal data z vodaren za poslednich x let a stanovil prumernou spotrebu napr. domacnosti, firmy atd. a vsechno nad to bych napalil trzni cenou (ta, co platime, je porad zkreslena), nebo bych ji proste nasobne zvysil a penize z toho pouzil ucelove na vodohospodarstvi. Bourani odvodnovacich systemu je taky celkem radikalni nazor, ale i zde bych byl pro Jinak momentalne prsi jen na malem procentu uzemi, asi se to bude pomalu posouvat a hlavne na V v te pradelne se uz vytvari bourky. Pro me porad dobry, kdyz takhle denne zaprsi, ale uplne idealni by bylo, kdyby se to jeste vic stridalo, tim myslim slunce/teplo/prehanka atd.
ale to je jenom teorie, ktera v praxi nikdy fungovat nebude, neco jako treba komunismus...
Podle aktualizovane predpovedi CHMU do stredy, by melo prset hlavne na J uzemi (opet), no porad to vypada, ze srazky dokazi produkovat tedka spis Alpy a Stredomori nez Atlantik. Sice by srazky potreboval vic sever, ale aspon neco, na J morave nebo v JZ Cechach by se taky porad i vetsi mnozstvi ztratilo.
EDIT: Tedka me pobavil vyhled CHMU, to jsem snad jeste nevidel, mozna vtipek cloveka, co to vkladal
Dusno!