Ahoj, no presne receno. Je zde videt velke rozdeleni Z/V s tim, ze je to naopak, nez byvalo, tedy cim dale na zapad, tim tepleji. V zime, v lete, to uz je zda se jedno, zapad se proste oteplil a vychod ochladil. Neplati to samozrejme uplne univerzalne, treba JV Moravy je taky obvykle teplejsi, ale tam tomu i odpovida nadmorska vyska, S Cech naopak chladnejsi i v nizsich polohach.
Kazdopadne, ja bych teda klidne bez prehaneni nazval i toto obdobi jakymsi vrcholem leta - v nasi poloze, na nasem dvorecku kolem Prahy. Sobota odpoledne mimo prutrz uz teplo, dusno. Nedele velice teplo, dusno, to same vcera, trosicku mene teplo dnes. Srazky od soboty uz jsem nezaregistroval zadne, ale podle radaru leckde kolem Prahy, nebo primo v ni neco spadlo. Takze, tam kde je strizena trava, uz usycha, jinde se stale drzi zelena. Takhle mi to teda zatim dost vyhovuje, ja zadnou horkou suchou vlnu nevyhlizim.
Teplo tu totiz je, o tom zadna, takze kdo se chce ohrat, zamirte klidne ku Praze, mozna se budete divit, nebo dale na Z, jak psali panove z Domazlicka, pravidelne tam teplota prekracuje 30C
Chapu ale, ze jinde tomu tak neni.
Nicmene bez tech bourek je to opravdu takova meteo-nuda jak zminoval kapr, nic moc se nedeje, teplota stale v rozmezi 23-28C dejme tomu, oblacno, polojasno a dusno. Bourky jen misty, a takhle to ma pokracovat cely tyden.