Nevím, o jakých invektívach mluvíš, ale když někdo začne zesměšňovat oponenta stylem - "Karbet verí. Karbet je jednoducho veriaci. Svoje myslenie nekoriguje logickými úvahami, lebo jeho viera mu to nedovoľuje. Karbet verí, že urbanizácia spôsobuje globálne otepľovanie." - přičemž celá tahle věta je naprostá lež a ubohá demagogická překroucenina pravdy, nemůže očekávat, že se budu držet pouze v závěsu.
Nikdy nikde jsem neřekl, že pouze "urbanizace způsobuje globální oteplování". Kromě toho, že neumíš ani za mák přemýšlet, pouze papouškovat slova svého božstva, ještě jsi sprostý lhář. Ostatně jako většina zastánců IPCC.
Už si konečně zapamatuj, pokud máš čím, že odjakživa se držím jediné logické myšlenky (oproti tvé víře v IPCC):
1) Globální teplota planety je určena především přírodními a astronomickými vlivy, vliv člověka zatím nikdo není schopen přesně kvantifikovat a s vysokou pravděpodobností bude pouze velmi malý. Vliv tzv. antropogenních skleníkových plynů mimo vodních par je úmyslně a účelově nadhodnocen.
2) Vliv člověka se projevuje převážně v lokálním měřítku, čehož důsledkem jsou lokání extremity, chybně (nebo úmyslně lživě?) předkládané jako důsledky globálního oteplení způsobeného emisemi skleníkových plynů. Pouze v případě většího množství totožných lokálních změn se jejich kumulací může projevit určitý vliv na celkové klima.
3) Připustíme-li, že v současné době existuje ad1) nějaký velmi malý vliv člověka na globální teplotu, jedná se v první řadě o lokální dopady lidské činnosti na vodní režim planety, které se za poslední desetiletí začaly kumulovat. Jsou to především tyto změny :
a) přeměna tropických pralesů i jiných lesů na pole, polopouště a stepi
b) rozšiřování plochy pouští a polopouští nevhodnou zemědělskou činností
c) intenzifikací zemědělství probíhající degradace půdy spojená s úbytkem vody v krajině
d) rozšiřování zastavěných a odkanalizovaných ploch
Tepelný ostrov města je pouze jednou ze změn vyvolaných lidmi a nikdy jsem neřekl, že JEN tento problém něco způsobuje, tak přestaň lhát a urážet, já přestanu taky.
Co se týká údajů třeba o Slovensku, když chceš, tak např. na si najdi, že
Sídelná zástavba - 3,1 %
Priemyselné, obchodné a dopravné areály - 1,2%
Areály skládok, ťažby a výstavby - 1,7 %
celkem víc jak 4% zastavěná, dohromady s areály těžby a výstavby 6% zdevastované plochy bez zeleně. Kde jste si s Lapinem vycucali z prstu (a to je tvůj pojem) ty 2% měst včetně zeleně? Každopádně si prostuduj učebnici environmentalistiky z Mas.univ. Brno, ať máš aspoň trochu pojem o tom, o čem se v této debatě vede řeč . Jinak budu jen rád, když člověk tvých znalostí se takovýchto debat nebude účastnit. Já se občas spletu v čísle, ano, hlava není počítač, jenže oproti tobě tu hlavu používám.