Ahoj, skoda, ze neexistuje teleport, hned bych ho vyuzil
tusil jsem, ze pokud neco takoveho prijde, bude me to hodne mrzet, jako v lednu 2017, na druhou stranu mam ale radost, ze zima na nasem uzemi stale existuje. Nevim, jeste jsem nekoukal na vic dat, ale podle fora to vypada, ze uz napadlo temer vsude a oblast V Prahy zase skoro nejvic
a to jeste nekonci. Jsou samozrejme stale zaklete lokality, kde se snehopada nekona (SZ Polabi, nektere niziny Moravy), ale je jich stale mene. Morava si podle me jeste prijde na sve, tedy zrejme krome JV. Je to podobne jako s destem v lete - velke regionalni rozdily, coz dobre popsal napr. Kombi. Obecne se ale urcite da rict, ze zima nastala.
Tata posilal fotku, ze na Vyzlovce je taky 18cm, coz je uz pekny uhrn, v tech nejlepsich zimach, co pamatuju, byvalo kolem 30cm, coz stacilo ve Voderadskych bucinach v pohode na bezky. Ono staci uz kolem 20cm, kdo se neboji o skluznici, muze zkusit i pri 15cm, ale v lese toho je vzdy mene. Takze uz to letos zase pujde, a to mozna i delsi dobu. Ono ke 20cm na Vyzlovce napadlo i predminulou zimu, ale vzdy jen na den dva, pak prisla obleva a ja bezky nestihl. Letos je situace ponekud jina a konec snezeni a mrazy vyjdou ted krasne na vikend. Poslouchal jsem relaci Pocasi na CT a Mikova slibovala az pul metru snehu do vikendu na horach a i v nizinach nekolik (desitek?). Ja nevim, ale takhle z povzdali mi to zatim prijde, alespon v Ladove kraji, jako konecne ta spravna tradicni zima, byt trva zatim pouze cca 2. tyden. Mozna, ze i v Praze u Muzea budou po letech zas 4 (cm)
A ustani snezeni s mrazy vychazi na vikend, to je zvlast pri lockdownu idealni stav. Oblevy k zime patri, pokud neni pak trvala, je to vlastne to nejtypictejsi zimni pocasi u nas v nizsich polohach. Ja tipuji o vikendu 30cm na Vyzlovce a v Praze na okrajich pres 20.
Takze, napr. JohnBattler, vim, ze nemas zimu moc rad, ale jestli mas rad bezky, doporucuju vyrazit nekam do okolnich lesu.
Uzijte si cetne snehove prehanky (ty mam nejradsi a ano, pro me by to byl i ted klidne vrchol zimy, ja ty silnejsi zimy nezazil) a nasledne mrazy, pokud mozno bez nejakych nehod. Ja se jdu na chvili projit ze syroveho bytu do slunicka a +18C
@mnej - na Maroko jsem taky ziral, i na Krasnodar u Cerneho more, ze ma normalne kolem +10C a ted vanice... na druhou stranu v Recku se pry u more koupou, ale to patri do jineho vlakna
PS: do diskuze Predpoved pocasi samozrejme rozbor potencialniho otepleni za tyden patri, ale moc jsem si nevsiml, ze tu pred tydnem byl k videni rozbor nynejsi situace s vysledkem podobnym soucasnosti, spis prevladala skepse, jestli vubec bude mrznout na neco padat... to jen tak pro uplnost.