Ahoj všem,
tady toho za den zazní tolik, že opravdu ani nevím, co bych dodal. U nás v Jirčanech po oblevě ve čtvrtek a pátek, kdy hlavně v pátek bylo snad 15C. Sníh však překvapivě vydržel na polích nad vesnicí i takovéto jarní teploty, jelikož to byl 14 dni slehlej a přetátej kvalitní firn Od soboty od odpoledne zase blízko lednovému průměru lehce nad a lehce pod 0.Občas pěkná chumelenice. Ta největší zrovna ustala a máme minimálně 5cm! Paráda! Ale co se děje v modelech, to jsem co je sleduju ještě neviděl a to jak delším, tak kratším horizontu. Neuvěřitelný, jsem napnutej jak kšandy! A to už jsem házel flintu do žita, že je se zimou ámen na dlouho. Beru, že ECMWF s tim rozhraním přišel první, ale GFS zase tuhle níži maloval jako prvni už snad pred 10ti dny a ten její neobvyklej tvar polokoule směrem k jihu měl odzačátku, jen posouval dny kdy dorazí. Ale jestli nás přejde nebo podejde a my se vyhneme oteplení a naopak schytáme ochlazení na zadní straně, tak to se ještě uvidí neboť Ecák ted spíše otepluje nebo skáce z místa na místo a GFS to dělá podobně jako by opisoval a vždy je jakoby trochu pozadu. No, ale écak by měl mít navrh a nemá, naopak velmi v poslední době zklamal velmi! Už ty mega mrazy predminulej vikend, pak neustále spatně teploty a nebo to sněžení na východě, to byl hroznej úlet.
Jinak ten včerejší výstup z 12h od GFS, tak takovej monstrózní přepychovej vpád po mega níži od jihu, no to jsem ještě neviděl, osobně jsem si to celý nahrál na kameru na mapách v animaci a vždy když mi bude smutno, tak si to přehraju a budu snít