Ano přesně tak, bylo tehdy rozhraní nad Alpama pres celou střední Evropu. Presne si pamatuju jak se to posouvalo na sever, bylo to nad Rakouskem. Pak se nad Britanii zformovala na tom rozhraní nize jako ta ted nad. Nizizemskem. Ty velký mrazy odsunula 4.1. jsme se doatali do jejího tylu a zacalo snězit nejvyšší intenzitou, jakou jsem na tolik hodin kdy videl, snad mimo jedno sněžení v Peci pod Sněžkou. Od 19h do 6h napadlo skoro 40cm,tehdy to byla moje prvni probdělá noc života.
Všechno to začalo studenou frontou 19.12. od severu kdy z +8 a zapadnim větru přišla čistě od severu studená fronta protazena pres pul Evropy, snezilo huste ale její prechod byl jako u SSz situaci poměrně rychlejší a s vetrem, to jsem byl v Dejvicích v Zelené ulici č.9( pro Brhela)kde bydlela babicka, napadlo 15cm, pak to šlo nad Jadran kde se natočila TN a už nas neovlivnila ale nakopla studen Sv proudení a 28.12 jsem naměřil -25c. Taky byla situace tak tak to rozhraní co se ustavilo mad Alpama se vlnilo a nikdo nevedel jak dlouho a kam se posune.
Tehdy jsem si z predpovedi na ČT rychle překresloval synopticky situace do deniku počasí, bylo mi 8 let ale přesně to tu píšu, můžu kdyztak nafotit a poslat, mam tam dost zajimavejch zaznamů, zacal jsem v roce 1994. Z toho 96 prosince mam i kompletni teplotní graf, byla to udalost a pred velkym sněžením byla taky velká skepse, brečel jsem cely den jak mizel snih a hlášené velké sněžení nepřicházelo.......
Edit: jsem 84ročník, bylo mi 12let