Ahoj, v minulosti jsem tu sledoval debatu nad přesností srážkoměrů v zimě, tak jsem dnes udělal pokus, po tom zmrzlém dešti, protože jsem měl za to, že ten led tam většinou nenapadá, a jaké bylo moje překvapení, když po 10 min šaškování venku s fénem na vlasy, srážkoměr poslal do meteostanice 6mm. Tam muselo těch ledových kapek teda být.
Já teda nevím, kde někteří vidíte na víkend zrušení mrazů. Prošel jsem dostupná data na weatheronline a o nadnulových teplotách v maximech se dá zatím hovořit až okolo. 20.2., to je však tak daleko, že to do té doby může být 5x jinak. Jistota je, že ten studený luft zalije o tomto víkendu prakticky celou Evropu, vyjma Španělska a nejzápadnějšího cípu Francie. Dnes jsem nachystal bazén, abychom měli na pár dnů perfektní kluziště s dětmi. Led je zatím na něm slabý, jen 1,5cm. Při testování jeho pevnosti jsem měl co dělat, abych se neocitl do půli lýtek v drsně studené vodě. Už aby přišly aspoň dvě nocí s -10st., neboť mráz okolo -3st přes den a -5st. moc ledu nevytváří. Holt v zástavbě ten mráz není tak silný jako v širé krajině a jsou potřeba silnější mrazy na pevnější led. Doufám, že ve středu nějaký sníh připadne, chtělo by to vylepšit zimní idylku... Aktuálně oblačno a -5st. Gratuluji většině Čech k dobrému sněhovému zásypu, snad se dočkáme i zde. Já bych mohl vyrazit na běžky maximálně na střeše (máme plochou střechu)
, tam by ten led s trochou sněhu ještě stačil
, abych mohl běžkovat po náměstí jako v Praze, to se mi už 8 let nestalo a muselo by těch 15cm nejdřív připadnout. CIAO.