Ahoj po delší době, tento týden byl pro mne hektický, ne kvůli práci, ale kvůli tomu, abychom si konečně jako rodina trochu užili lyžování před další lockdownovou zavíračkou. Stihli jsme 3denní lyžovací mejdan s dětmi v Polsku takřka na poslední chvíli. A děti mne prosily, ať tam zůstaneme...., tak moc se jim ze svahů nechtělo. Díky rozumnějším Polákům jsme si nakonec zimu taky užili a poznali, že normální svět přece jen existuje. Vše tam měli otevřeno, skiareály jely na plný plyn a roušky skoro nikde. Při každodenních cestách tam a zpět jsem myslel na zdejší kolegy Adiho, Rosťu apod. , které jsem nedaleko míjel a přemýšlel jsem, co asi dělají právě na zahrádce. Musím konstatovat, že sníh i přes vysoké teploty držel docela fest dlouho. Ještě při středečním návratu vždy nějaké zbytky sněhu někde byly, hlavně na stinných místech v úseku od Hranic po Frýdek-Místek. Jediná nepříjemnost byla šílená mlha v úterý a středu, která mi za volantem dala v úseku vždy do Hranic dost zabrat. V Polských Beskydech na Sczcyrku se sníh držel i přes vysoké teploty souvisle od cca 700m n.m. Potvrzuji vysoké teploty ve Slezsku, hlavně na polské straně. Na vrcholu Sczcyrku bylo okolo 4st., dole okolo Biesko-Biala ukazoval teploměr v autě venkovní teplotu i 16st. okolo 18h večer. Konečně i zde v PV po nekonečných šedivých dnech vysvitlo slunce, už bylo na čase. Sluneční svit provázelo docela silné kouřmo a vlhko, jako někdy na začátku listopadu. Avizované ochlazení bude zatím jen mírmé, budou klasické březnové teploty okolo 8st v maximech., v příštím týdnu možná přechodně i více, noční teploty pod nulou zajistí, aby se zdejší vegetace zatím moc nerozbujela. Sněženky jsem zatím nikde neobjevil, dnes jsem byl se podívat do zahrady a překvapilo mne, že země je ještě stále dost zmrzlá....CIAO.